More

  Apple declară că viitoarele modele de Iphone vor fi în conformitate cu portul de încărcare USB-C impus de UE

  În trecut, au existat multe cereri din partea consumatorilor europeni și presiuni ale autorităților de reglementare pentru ca Apple să schimbe portul de încărcare al dispozitivelor sale de la conectorul Lightning la USB-C. Se pare că, în sfârșit, gigantul tehnologic a luat hotărârea să se conformeze cu normele Uniunii Europene.

  La începutul acestei luni, Parlamentul European a votat în favoarea legislației care a impus producătorilor de telefoane să adopte conectori USB-C începând cu 2024, conform TechCrunch.

  Greg Joswiak, vicepreședintele senior al departamentului de marketing al Apple, a confirmat marți că gigantul tehnologic se va conforma hotărârii UE, dar nu a oferit alte detalii.

  Apple a lansat conectorul Lightning în urmă cu aproape 10 ani și a fost conectorul principal pentru multe dispozitive, inclusiv pentru iPhone, iPad și câștile Airpods. În ultimii doi ani, Apple a lansat iPad-uri care utilizează USB-C drept conector principal, inclusiv cel mai recent iPad de bază.

  “…am evoluat considerabil, lucru care este reprezentat de adaptoare de alimentare cu cabluri detașabile. Toate acestea fiind USB-A sau USB-C, iar consumatorul alege cablul care este potrivit pentru dispozitivul său. Acest lucru a permis ca peste un miliard de oameni să aibă acel conector (lightning) și să poată folosi ceea ce au deja fără provoace o grămadă de deșeuri electronice”

  Declarația lui Greg Joswiak

  UE nu este singura regiune care ia măsuri pentru un încărcător comun de telefoanele mobile. În iunie, senatorii democrați, printre care Bernie Sanders, Elizabeth Warren și Ed Markey, au trimis o scrisoare deschisă secretarului pentru comerț, Gina Raimondo în care îi îndeamnă pe americani să urmeze pașii partenerilor de peste ocean.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...