More

  Marea Britanie ar putea fi următoarea țară pro-crypto sub mandatul premierului Rishi Sunak

  Rishi Sunak a fost numit astăzi în funcția de prim-ministru al Marii Britanii, după o perioadă tumultuoasă pentru politica britanică. Înainte de victoria lui Sunak, Liz Truss, fostul prim-ministru, și-a anunțat demisia, la 44 de zile de la preluarea mandatului, pe 6 septembrie. Entuziaștii criptomonedelor sunt de părere că noul premier va aduce îmbunătățiri pe piața activelor digitale din țară de peste Canalul Mânecii.

  Rishi Sunak a lucrat drept analist la Goldman Sachs. De asemenea, a fost și cancelar între februarie 2020 și iulie 2022. În luna aprilie a acestui an, Sunak a lansat o propunere care vizează să facă din Regatul Unit un centru tehnologic favorabil criptomonedelor.

  Potrivit Blockchain.news, Sunak a încurajat Royal Mint (n.r. Trezoreria Regală) din Marea Britanie să lanseze o colecție NFT oficială. Ideea nu a fost întocmai apreciată, fiind chiar criticată de unele persoane.

  “Vrem să vedem afacerile de mâine și locurile de muncă pe care le creează, aici, în Marea Britanie, iar prin reglementarea eficientă, le putem oferi încrederea de care au nevoie pentru a gândi și investi pe termen lung.

  Declarația noului prim-ministru al Regatului Unit, Rishi Sunak

  Tot Sunak este cel care contribuit la planurile cu privire la modul în care guvernul britanic ar trebui să reglementeze monedele crypto stabile (n.r. monede a căror valoare este, în general, stabilă, având paritatea de 1:1 cu dolarul american), astfel încât acestea să fie recunoscute ca mijloc legal de plată în această țară, conform sursei.

  Rishi Sunak a devenit cel mai tânăr Premier al Marii Britanii din ultimele 200 de ani, iar așteptările industriei Tech cu privire la mandatul său sunt foarte ridicate, ținând cont de background-ul acestuia.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...