Universitatea Transilvania din Braşov va primi aproximativ 7 milioane de euro, prin PNRR, pentru digitalizarea proceselor de educaţie şi cercetare, informează, luni, conducerea instituţiei.
Potrivit sursei citate, proiectul are ca obiectiv accelerarea transformării digitale a Universităţii Transilvania prin investiţii în infrastructura de educaţie şi cercetare, dezvoltarea competenţelor digitale şi îmbunătăţirea serviciilor informatice dedicate studenţilor.
Printre altele, vor fi achiziţionate sisteme şi echipamente digitale care vor stimula aplicarea metodelor inovative de predare-învăţare şi vor contribui la dezvoltarea competitivităţii în activitatea de cercetare.
“Printre echipamentele ce vor fi achiziţionate se numără: sisteme de realitate virtuală, scannere şi imprimante 3D, aparate digitale de detectare şi de analiză, sisteme integrate de măsurători, caracterizare şi prelucrare a datelor, echipamente de simulare medicală, linie integrată pentru dezvoltarea de senzori şi nanosenzori cu aplicaţii în medicină, mediu şi agricultură etc., precum şi pachete de software. De asemenea, se vor organiza stagii de formare pentru utilizarea eficientă a tehnologiilor digitale şi implementarea principiilor educaţiei digitale. Activităţile proiectului vor contribui la implementarea Strategiei de transformare digitală a Universităţii pentru perioada 2022-2032. Toţi studenţii de la ciclurile licenţă, masterat, doctorat, precum şi cadrele didactice ale universităţii vor avea acces la infrastructură digitală dezvoltată prin proiect”, se arată într-un comunicat de presă.
Proiectul va fi implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2025, iar bugetul acestuia este de 34.753.711 de lei, din care valoarea nerambursabilă PNRR e de 29.204.799 de lei şi 5.548.912 de lei TVA.
Universitatea Transilvania din Braşov are peste 20.000 de studenţi la toate ciclurile de studii şi peste 1.000 de cadre didactice la cele 18 facultăţi.