More

  Microsoft a început să își concedieze angajații din cauza recesiunii

  Microsoft a concediat mai mulți angajați în ultima perioadă, intrând pe lista companiilor tehnologice care dau semne de îngrijorare cu privire la viitoare cerere de pe piață.

  Gigantul tehnologic declarase în vară că intenționează să reducă numărul de posturi, afectând mai puțin de 1% din totalul forței de muncă. La momentul respectiv, Microsoft, care are peste 200.000 de angajați, a anunțat că decizia de a tria rândurile face parte dintr-o modificare destul de obișnuită, ce are loc la începutul anului său fiscal, conform The Wall Street Journal.

  “La fel ca toate companiile, ne evaluăm periodic profesioniștii în afaceri și facem ajustări structurale în consecință. Vom continua să investim în afacerea noastră și să facem angajări în domeniile cheie de creștere în anul următor.”

  Declarația unui purtător de cuvânt pentru Google

  Afirmația este cât se poate de plauzibilă. La urma urmei, mai multe întreprinderi din domeniul tehnologic, printre care Twitter, Netflix și Uber și-au ajustat în 2022 planurile de angajare pentru a face față încetinirii creșterii economice și repercusiunilor altor factori macroeconomici.

  Industria tehnologică a tot făcut angajări rapide în ultimii ani, dar fondurile care au alimentat acei ani de zile se epuizează într-un ritm alert.

  Acțiunile Microsoft au scăzut cu aproximativ 30% până acum în acest an, în rând cu indicele compozit Nasdaq, care este puternic în domeniul tehnologiei. Toate acestea sunt influențate în mod direct de situația economică mondială, cât și de faptul că SUA este practic, mai mult sau mai puțin, într-o recesiune.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...