More

  Elon Musk declară că SpaceX va continua să suporte costurile Starlink în sprijinul Ucrainei

  Elon Musk, directorul executiv al SpaceX și Tesla, a anunțat ieri că compania va continua să achite costurile de internet prin satelitul Starlink pentru Ucraina, la doar o zi după ce a declarat că SpaceX nu ar putea finanța serviciul pe termen nelimitat pe cont propriu.

  CEO-ul și-a exprimat opinia într-o postare pe Twitter.

  ” chiar dacă Starlink continuă să piardă bani, iar alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanțăm gratuit guvernul Ucrainei.”

  Postarea făcută publică de Elon Musk pe Twitter

  Cele 20.000 de terminale Starlink în funcțiune de pe teritoriul Ucrainei au jucat un rol crucial în menținerea comunicațiilor țării în timpul războiului și sunt amplasate în sute de avanposturi militare ucrainene. Acestea le permit comandanților să solicite lovituri de artilerie sau să coordoneze operațiunile în zonele în care serviciul de telefonie mobilă este bruiat de Rusia, conform The Wall Street Journal.

  Replica Ucrainei a sosit la scurt timp. Mihailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean ucrainean Volodimir Zelenski, i-a transmis lui Musk că Ucraina apreciază acest gest, totodată adăugând că a ales tabăra celor buni.

  CEO-ul companiei SpaceX a oferit sprijin armatei și guvernului ucrainean prin intermediul Starlink încă din martie, la aproximativ o lună după ce Federația Rusă a invadat teritoriul Ucrainei.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...