More

  Site-urile preşedinţiei şi guvernului din Bulgaria, blocate de un amplu atac cibernetic

  Hackeri ruşi au blocat o serie de site-uri guvernamentale bulgare într-un atac cibernetic la scară largă, a anunţat sâmbătă un anchetator, potrivit DPA.

  Atacul a făcut ca site-urile preşedinţiei, guvernului, unor ministere cheie şi Curţii Constituţionale din Bulgaria să fie blocate sau să funcţioneze lent, potrivit unor surse oficiale.

  “Acest atac al hackerilor a venit de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus şeful agenţiei de investigaţie din Bulgaria, Borislav Sarafov.

  “Este un atac asupra statului bulgar”, a declarat la rândul său procurorul general Ivan Ghev, care a spus că este “o problemă serioasă”.

  Ca parte a familiei europene, Bulgaria apără valorile europene, a declarat el, adăugând că este “normal” ca acest lucru să aibă şi consecinţe.

  Atacul cibernetic asupra instituţiilor bulgare nu a afectat conţinutul acestora sau datele persoanele, a precizat Ministerul Afacerilor Digitale, care a adăugat că atacul a fost oprit.

  Bulgaria oferă sprijin umanitar Ucrainei, în timp ce aceasta continuă să fie bombardată de Rusia.

  Bulgaria a primit de asemenea şi refugiaţi ucraineni care au fugit de război.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...