More

  Un hacker a furat criptomonede în valoare de mai bine de 112 milioane de dolari

  Un hacker a furat aproximativ 112 milioane de dolari de pe bursa de criptomonede Mango Markets, care este disponibilă pe platforma de criptomonede Solana. Procesul prin care s-a desfășurat pirateria poate fi considerat pe cât complex, pe atât destul de ciudat.

  Infractorul a realizat această schemă prin achiziționarea de cantități mari de monede MNGO de pe bursă în două conturi separate. În același timp, hackerul avea deschise poziții long (n.r. mizând pe creșterea prețului) pe un cont, iar pe celălalt poziții short (n.r. mizând pe scăderea prețului), conform Mashable.

  Mai apoi, a executat o serie de tranzacții semnificative, ceea ce a provocat o creștere bruscă a prețului MNGO. Acest lucru este știut drept manipulare a pieței și este realizabil doar prin deținerea de fonduri mari. Ulterior, a încasat banii din contul unde avea poziția long, golind practic toată lichiditatea de pe Mango Markets.

  Mango Markets a declarat oficial că incidentul “a dus efectiv la o golire totală a lichidității” și că prioritățile întreprinderii sunt “să se asigure că investitorii protocolului Mango vor fi răscumpărați”, precum și “că o să încerce să mențină o oarecare valoare pentru Mango DAO și protocolul său, ca să poată reconstrui de aici”, prevenind în același timp orice alte pierderi.

  În general, majoritatea hackerilor comit infracțiuni de acest pentru interese financiare proprii. Dar, de data aceasta, se pare că grupul a decis să profite de modul în care Mango Markets este configurat pentru a oferi bani celor nevoiași, exact ca personajul Robin Hood, păstrând în același timp o parte din bani.

  Atacatorul s-au folosit de o vulnerabilitate în sistemul de configurație pentru a face o propunere comunității Mango. Acesta a spus că va returna o parte din fonduri dacă Mango Markets va folosi banii care se află încă în trezoreria lor pentru a plăti datoriile neplătite pe care le are și pentru a-și despăgubi utilizatorii. De asemenea, hackerul a cerut să nu fie cercetat penal și să nu îi fie înghețate activele.

  Cea mai ciudată parte a incidentului este faptul că hackerul și-a folosit apoi monedele MNGO pentru a vota “da” propunerii, care are acum un procentaj de aprobare de 99,9%.

  Lumea finanțelor descentralizate (DeFi) este extrem de imprevizibilă.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...