More

  Tema evenimentului Cyberthreats & Cybersecurity Day 2022: Cum se pregătește România pentru atacuri cibernetice?

  Miercuri, 12 octombrie, a avut loc CYBERTHREATS & CYBERSECURITY DAY 2022, cel mai important eveniment de securitate cibernetică organizat de certSIGN în parteneriat cu Institutul Bancar Român. Evenimentul este inclus în programul ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică), făcând parte din evenimentele internaționale de profil organizate cu ocazia European Cyber Security Month (ECSM).

  Atât cei peste 130 de participanți de la sediul IBR, cât și cei care au urmărit conferința în direct, au aflat ce măsuri urmează a fi luate la nivel național pentru a limita și preveni atacurile cibernetice, ce instrumente există în momentul de față pentru a preveni asemenea incidente, precum și care sunt investițiile la nivel european ce vor genera noi locuri de muncă și oportunități de dezvoltare și perfecționare pentru cei din domeniul securității cibernetice și IT.

  Ediția de anul acesta a Cyberthreats & Cybersecurity Day, care a avut loc în format fizic la sediul Institutului Bancar Român, a reunit nume importante din zona instituțională, dar și din cea privată. Au fost prezenți reprezentanți ai: Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Cyberint Center SRI, BNR, Asociației Române pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC), Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC), Asociației Române a Băncilor. Panelul al doilea a reunit specialiști din sectorul privat, reprezentanți ai companiilor certSIGN, Docentris, Forescout, Palo Alto Network și Samsung.

  Au fost prezentate publicului din sală și celor care au urmărit evenimentul live, cele mai de actualitate subiecte în ceea ce privește situația atacurilor cibernetice pe care le-a întâmpinat țara noastră în ultimul an, care au fost măsurile pentru combaterea lor și ce instrumente există pentru prevenirea lor.

  Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe canalele de social media Facebook, LinkedIN sau YouTube ale certSIGN.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...