More

  Studenţii şi cercetătorii UBB sunt chemați la hackathon

  Studenţii, absolvenţii şi tinerii cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) sunt invitaţi să se înscrie, până în data de 30 octombrie 2022, la competiţiile organizate în cadrul #PLAYSERIOUSLY, un proiect care are ca scop realizarea unui hackathon menit să dezvolte un concept pentru un joc video incluziv şi psihoeducativ.

  Pentru a participa la hackathon, concurenţii trebuie să aibă abilităţi în cel puţin unul dintre domeniile: design de jocuri video, psihologie, filosofie, pedagogie, programare. În funcţie de numărul de participanţi vor fi constituite echipe care vor putea coopera în timpul hackaton-ului care va avea loc în format mixt:

  * online – pe platforma Discord

  * offline – la campusul Institutului SAE din Milano, în data de 12 noiembrie 2022, între orele 9.00 şi 18.00.

  Hackathon-ul #PLAYSERIOUSLY porneşte de la un sumar al cerinţelor, cuprinde dezvoltarea unui joc digital incluziv şi distractiv pentru copiii între 5-7 ani şi acordarea, de către juriu, a premiilor competiţiei.

  Înscrierea prevede parcurgerea a doi paşi obligatorii: completarea formularului de înscriere, precum şi transmiterea formularelor Termeni şi condiţii şi Politica de confidenţialitate semnate corespunzător la adresa de e-mail: .

  Participanţii la hackathon pot câştiga premii de până la 1500 de euro şi pachete educaţionale create special pentru ei. Astfel, echipa câştigătoare va primi 1500 de euro+ Higher Edukit Premium, echipa care se va clasa pe locul al II-lea va primi 1000 de euro + Higher Edukit Basic, în timp ce premiul III va consta în 500 de euro + Higher Edukit Basic. Higher Edukit este compus din prelegeri pe teme legate de psihologia cognitivă, lingvistică, Game Design, aspecte juridice specifice industriei jocurilor, Game Art. Prelegerile se vor desfăşura online, conform unui program al SAE Institute şi al partenerilor săi.

  #PLAYSERIOUSLY este un proiect finanţat de Central European Initiative (CEI) şi coordonat de SAE Institute Milano. Universitatea Babeş-Bolyai este partener în acest proiect (coordonator – prof. univ.dr. Oana David), alături de alte instituţii precum Institutul SAE Belgrad (Serbia), Universitatea din Banjia Luka (Bosnia şi Herţegovina), Universitatea din Crne Gore (Muntenegru), Universitatea din Szeged (Ungaria), Play-Ability, Hogrefe.

  Evenimentul este susţinut de AIRIPA (Asociaţia Italiană pentru Cercetare şi Intervenţie în în Tulburările de Învăţare) şi face parte din Milano Digital Week. (https://www.sae.edu/ita/hackathon-play-seriously-eng/).

  CEI este un program de finanţare european adresat ţărilor de sud-est ale continentului nostru. CEI îşi propune să susţină iniţiativele care favorizează schimbul de cunoştinţe şi mobilitatea în regiune şi instituţiile care operează în învăţământul superior.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...