More

  Netflix va lansa în noiembrie un abonament la 6,99 dolari pe lună

  Netflix va introduce în noiembrie un abonament la doar 6,99 dolari pe lună care include și suport publicitar, a anunțat joi compania. Abonamentul de bază, fără reclame, costă 9,99 dolari pe lună în SUA. Practic, utilizatorii platformei de streaming pot economisi 3 dolari, dacă sunt dispuși să urmărească filme și seriale intrerupte de reclamele incluse.

  Netflix a precizat că abonamentul, denumit “Basic with Ads” (n.r. abonament de bază cu reclame), va fi disponibil inițial în 12 țări, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Canada, Germania, Japonia, Brazilia și Australia. Acest abonament cu suport pentru reclame va fi lansat treptat, între 1 și 10 noiembrie, conform The Wall Street Journal.

  Abonamentul va afișa 4-5 minute de reclame pe oră, iar reclamele vor avea de obicei o durată de 15 secunde sau 30 de secunde și vor fi difuzate înainte și în timpul conținutului.

  Anunțul a sosit la șapte luni după ce Netflix a declarat că intenționează să exploreze domeniul publicității. Se poate spune că rezoluția rapidă arată urgența cu care gigantul de streaming încearcă să atragă noi clienți și să își îmbunătățească venitul mediu pe utilizator. Compania a raportat trimestre consecutive de pierderi de abonați în primul și al doilea trimestru și urmează să anunțe performanța pentru trimestrul din septembrie pe 18 octombrie.

  Mai mult decât atât, acțiunile de la Netflix au suferit scăderi colosale în ultimele 12 luni. Anul trecut în octombrie, o acțiune la bursă valora circa 700 de dolari, iar acum osciliează în jurul prețului de 232 de dolari.

  Compania a precizat că nu toate filmele și serialele încărcate pe Netflix vor fi disponibile prin intermediul abonamentului cu reclame din cauza restricțiilor de licență la care continuă să lucreze. De asemenea, utilizatorii nu vor putea descărca conținut, așa cum pot dacă au abonamente cu beneficii mai sofisticate.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...