More

  CNN abandonează proiectul său bazat pe NFT-uri

  CNN (Cable News Network) din SUA a anunțat recent că va închide proiectul de NFT-uri numit “Vault”. Fără să intre în detalii despre închidere, compania a declarat că Vault a fost lansat inițial ca un experiment de șase săptămâni, dar ulterior s-a extins în “ceva mult mai mare”.

  Vault a fost lansat în iunie 2021. În cadrul proiectului s-au vândut NFT-uri (token-uri nefungibile) numite Moments, bazate pe unele dintre “momentele istorice” ale CNN. De exemplu, se putea achiziționa un NFT bazat pe un raport CNN conform căruia George W. Bush a fost reales. Prețul era destul de mic, mai exact 500 de dolari, conform Mashable.

  Site-ul Vault al CNN este încă în funcțiune și se pare că încă se pot achiziționa NFT-uri. Cu toate acestea, nu se știe când sau dacă va fi închis complet.

  Poziția CNN față de NFT-uri pare acum bizară, deși nu diferă prea mult de cea a multor alte companii care au abordat spațiul crypto. Se știe că piața NFT nu mai este ceea ce a fost, volumele de vânzări scăzând semnificativ, iar multe jetoane nefungibile care înainte se vindeau pentru sute sau mii de dolari nu se mai cumpără.

  În ceea ce privește CNN’s Vault și dispariția sa, este suficient să spunem că vestea nu a fost pe placul celor care au cumpărat și tranzacționat NFT-urile. Comentariile de pe Discordul oficial al site-ului, precum și de pe Twitter, variază în mare parte de la furie la glume despre schema Caritas, ceea ce, în limbajul crypto, înseamnă să faci bani rapid pe spatele investitorilor și apoi să abandonezi brusc un proiect.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...