More

  Noua funcție de la Apple de detectare a accidentelor nu este declanșată doar în situații critice

  Funcția lansată de Apple, care ar trebui să intervină în situații care pun viața în pericol, se declanșează și în cazuri mai puțin grave, precum distracțiile de genul carusel sau montagnes russes.

  Opțiunea ce funcționează pe noul iPhone 14 și pe Apple Watch, ar fi trebuie să detecteze doar accidentele grave de mașină și să ajute utilizatorii să ajungă la serviciile de urgență. Cu toate acestea, potrivit The Wall Street Journal, funcția a confundat cursele de carusel cu accidente periculoase.

  Sara White, o dentistă în vârstă de 39 de ani din Statele Unite, a declarat că iPhone-ul său 14 Pro a sunat automat la 911 atunci când a urcat pe Mystic Timbers, un roller coaster (n.r. montagnes russes) din parcul de distracții Kings Island din Ohio. Cursa atinge viteze de până la 88 km/h.

  La scurt timp după ce a început cursa, o voce automată a sunat la 911 și a afirmat că “Posesorul acestui iPhone a fost implicat într-un grav accident de mașină și nu răspunde la telefon”, înainte de a oferi coordonatele de longitudine și latitudine. Autoritățile au sosit în parcul de distracții, dar nu au găsit nicio urmă de accident.

  Centrul de comunicații din Warren, care a răspuns la apel, a oferit 6 înregistrări similare ale unor apeluri de detectare a accidentelor inutile pe care le-a primit. Toate cazurile au fost provocate în incinta parcului de distracții Kings Island.

  Un purtător de cuvânt al Apple a declarat pentru că această funcție este “extrem de precisă în detectarea accidentelor grave” și va continua să se îmbunătățească cu timpul.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...