More

  Bitcoin se află în pericolul de a suferi pierderi și mai mari

  Bitcoin (BTC), cea mai mare criptomonedă din lume, a oscilat în ultimele 30 de zile în jurul nivelului de 20.000 de dolari. În ciuda situației stabile aparente, experții au sugerat că urmează o perioadă dureroasă pentru investitori.

  Bollinger Bands (n.r. benzi Bollinger), un potențial indicator de avertizare, se află într-o micșorare constantă, potrivit unor rapoarte de analiză tehnică. Lățimea celor două benzi se apropie de dimensiunea înregistrată în anul 2020, care a fost foarte restransă. Aproape de fiecare dată când BTC primea acest semnal facilitat de Bollinger Bands, prețul a scăzut cu aproximativ 16% pe o perioadă de 3 săptămâni, conform CoinGape.

  Paradoxal, singura dată când nu a respectat scenariul anterior, BTC s-a bucurat de o traiectorie ascendentă și a înregistrat un maxim istoric de 69.000 de dolari în toamna anului 2021.

  Experții care au analizat lățimea îngustă a benzilor Bollinger au sugerat că acesta este semnul că prețul Bitcoin poate experimenta o volatilate considerabilă. Cel mai probabil, o nouă scădere a valorii va avea loc în curând. Dacă BTC, care se află la 19.300 de dolari la momentul scrierii articolului, ar scădea cu încă 16%, atunci prețul ar atinge un nou minim în perioada de bear market, de aproximativ 16.100 de dolari.

  Raportul sugerează că o creștere este destul de improbabilă. O singură știre negativă legată de reglementări ar putea provoca panică și, în mod cert, o prăbușire a monedei digitale.

  Mai mult decât atât, piețele din întreagă lumea așteaptă noile date referitoare la inflația din SUA, care vor fi publicate la data de 13 octombrie. Anterior, valorile perioadice ale inflației din America au influențat atât pozitiv, cât și negativ direcția temporară a criptomonedelor, deci se așteaptă ca ziua de joi să fie semnificativă pentru investitori.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...