More

  Google Chrome se luptă cu probleme de securitate

  Google Chrome este plin de probleme de securitate care ar putea pune în pericol milioane de utilizatori, potrivit unui raport întocmit de Atlas VPN.

  Noul studiu realizat de Atlas VPN, care analizează datele furnizate de baza de date VulDB cu privire la vulnerabilități, susține că faimosul motor de căutare al Google a avut până acum 303 vulnerabilități descoperite și este “liderul tuturor timpurilor, cu un total de 3.159 de vulnerabilități cumulate”, conform Tech Radar.

  Raportul menționează, de asemenea, că browserul Firefox al Mozilla a înregistrat 117 vulnerabilități în 2022 până în prezent, în timp ce Microsoft Edge a avut 103 vulnerabilități descoperite de la începutul anului.

  În mod surprinzător, Opera a avut zero vulnerabilități detectate în acest an și un total de 344 de erori.

  Cifrele de la Google Chrome sunt cu 61% mai mari decât cele de anul trecut. AtlasVPN afirmă că acesta este “un număr neobișnuit de mare” pentru un browser cu doar 806 vulnerabilități totale de la lansare.

  Este de menționat că motorul de căutare Chrome este cel mai titrat din lume, cu aproximativ 3,2 miliarde de utilizatori activi. Practic, 2 din 3 useri de internet preferă Chrome în detrimentul celorlalte browsere.

  Compania încurajează adeseori utilizatorii să se asigure motorul lor de căutare lor este actualizat. Mai mult decât atât, aceștia ar trebui să fie foarte atenți atunci când aleg ce plugin-uri să instaleze.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...