More

  Binance estimează că 100 de milioane de dolari au fost furați într-un hack de pe blockchain

  Bursa de criptomonede Binance a declarat joi seara că 100 de milioane de dolari au fost furați ca urmare a unui atac cibernetic asupra rețelei sale, Binance Smart Chain blockchain.

  Binance Smart Chain a suspendat temporar tranzacțiile și transferurile de fonduri, după ce a detectat vulnerabilitatea unui punți (n.r. bridge) ce conectează două blockchain-uri. Activitatea a fost reluată pe blockchain la începutul zilei de vineri, a declarat un purtător de cuvânt al Binance, conform The Wall Street Journal.

  Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, a declarat pe Twitter că problema a implicat BSC Token Hub, o așa-numită punte între mai multe blockchain-uri. Acestea permit transferul de active digitale și informații de la un blockchain independent la altul.

  Binance a anunțat că estimările inițiale pentru fondurile furate erau cuprinse între 100 și 110 milioane de dolari.

  CEO-ul a specificat că eroarea este soluționată acum, după ce și-a cerut scuze față de utilizatorii platformei.

  Jaful reprezintă doar o fracțiune din totalul de criptomonede furate în 2022. Anul acesta, aproximativ 2 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate în urma unor spargeri de punți dintre blockchain-uri, potrivit firmei de date blockchain Chainalysis.

  Moneda nativa a blockchain-ului Binance, BNB, a scăzut cu 3,4% în ultimele 24 ore.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...