More

  Binance estimează că 100 de milioane de dolari au fost furați într-un hack de pe blockchain

  Bursa de criptomonede Binance a declarat joi seara că 100 de milioane de dolari au fost furați ca urmare a unui atac cibernetic asupra rețelei sale, Binance Smart Chain blockchain.

  Binance Smart Chain a suspendat temporar tranzacțiile și transferurile de fonduri, după ce a detectat vulnerabilitatea unui punți (n.r. bridge) ce conectează două blockchain-uri. Activitatea a fost reluată pe blockchain la începutul zilei de vineri, a declarat un purtător de cuvânt al Binance, conform The Wall Street Journal.

  Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, a declarat pe Twitter că problema a implicat BSC Token Hub, o așa-numită punte între mai multe blockchain-uri. Acestea permit transferul de active digitale și informații de la un blockchain independent la altul.

  Binance a anunțat că estimările inițiale pentru fondurile furate erau cuprinse între 100 și 110 milioane de dolari.

  CEO-ul a specificat că eroarea este soluționată acum, după ce și-a cerut scuze față de utilizatorii platformei.

  Jaful reprezintă doar o fracțiune din totalul de criptomonede furate în 2022. Anul acesta, aproximativ 2 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate în urma unor spargeri de punți dintre blockchain-uri, potrivit firmei de date blockchain Chainalysis.

  Moneda nativa a blockchain-ului Binance, BNB, a scăzut cu 3,4% în ultimele 24 ore.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...