More

  Vânzările de NFT-uri se prăbușesc în trimestrul al treilea al anului 2022

  Vânzările de NFT-uri au scăzut brusc în al treilea trimestru, potrivit tracker-ului DappRadar, în timp ce investitorii de criptomonede se pregătesc pentru un “bear market” (n.r. perioadă în care activele scad considerabil) prelungit.

  Jetoanele nefungibile sunt un tip de active bazat pe blockchain, care reprezintă un fișier digital, cum ar fi o imagine, un videoclip sau un element dintr-un joc online. Acestea au explodat în popularitate în 2021, pe măsură ce speculatorii bogati în criptomonede s-au grăbit să profite de creșterea prețurilor, dar volumele de vânzări s-au prăbușit în ultimele luni. Statisticile arată că, prin comparație cu trimestrul al doilea, în cel de-al treilea trimestru vânzârile au înregistrat o scădere colosală de 60%.

  Rulajul total a fost de 3,4 miliarde de dolari, în timp ce în lunile martie, aprilie și mai, achizițiile de NFT-uri au atins cifra de 8,4 miliarde de dolari.

  Piața de NFT-uri a beneficiat de creșterile de preț ale criptomonedelor și de apetitul ridicat pentru risc în rândul investitorilor în 2021. Aceste condiții s-au schimbat brusc în 2022, pe măsură ce creșterile de rate ale băncilor centrale îi determină pe investitori să renunțe la activele riscante, conform Reuters.

  Criptomonedele sunt considerate active cu nivel de risc ridicat. Întreaga capitalizare a pieței criptomonedelor a scăzut cu mai bine de 70% față de vârful de anul trecut. Bitcoin, cea mai titrată monedă digitală, se tranzacționează acum cu aproximativ 19.000 de dolari, în timpul ce anul trecut a atins cota 69.000 de dolari.

  Numărul săptămânal al vânzărilor finalizate de jetoane nefungibile s-a înjumătățit față de vârful atins la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit datelor oferite de NonFungible.com.

  Pe scurt, această prăbușire a pieței de NFT-uri este cauzată de un interes tot mai scăzut pentru activele riscante din partea investitorilor, combinat cu un bear market prelungit ce afectează atât bursa tradițională, cât și bursa criptomonedelor.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...