More

  Twitch experimentează cu un “chat elevat” care permite utilizatorilor să plătească pentru a evidenția mesaje

  Gigantul de streaming, Twitch, a confirmat că testează o nouă modalitate prin care streamerii pot primi bani de la cei mai devotați fani ai lor. Este vorba de “chat-uri elevate”, care permit spectatorilor să plătească pentru a evidenția și menține vizibil un mesaj din chat pentru o perioadă de timp stabilită.

  Chat-urile elevate de pe Twitch seamănă foarte mult cu “super chat-urile” de pe YouTube. Scopul este același, iar cu cât plata este mai mare, cu atât mesajul va fi prezentat pentru un interval mai lung, începând de la 5 dolari pentru 30 de secunde și până la 100 de dolari pentru 2 minute și jumătate. Aceste intervale de timp încă nu pot fi personalizate.

  Twitch precizează că streamerii vor primi o parte de 70% din veniturile obținute din chat-urile elevate “după taxe și comisioane”, conform TechCrunch.

  De asemenea, trebuie menționat faptul că Twitch, spre dezamăgirea creatorilor de conținut, nu acoperă taxele de procesare a cardurilor de credit, lucru pe care YouTube îl face, și din moment ce oamenii cumpără direct chat-uri elevate, streamerii vor fi supuși acestui cost.

  Streamerii participanți la acest experiment de patru săptămâni vor observa o nouă pictogramă sub forma literei “V” în chat, lângă butonul de aclamare. Twitch intenționează să rulează două versiuni. Una prezintă chat-uri elevate în partea de sus a chat-ului, iar cealaltă va afișa mesajele plătite în partea de jos a player-ului video.

  Noul chat este doar un test pentru moment, dar adaugă o modalitate mai directă prin care telespectatorii își pot plăti streamerii favoriți în chat și care nu implică cumpărarea de biți (moneda virtuală de pe Twitch), așa cum se întâmplă în cazul aclamărilor.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...