More

  Google a tăiat accesul la Google Translate în unele zone din China

  Google a dezactivat accesul la Google Translate în anumite părți ale Chinei, redirecționând vizitatorii către domeniul Hong Kong, care nu este accesibil din China continentală. Potrivit utilizatorilor de pe Reddit și arhivelor site-ului vizualizate de TechCrunch, Google a schimbat interfața Google Translate de pe translate.google.cn cu o pagină generică de căutare Google pe 30 septembrie.

  Se pare că această schimbare are un impact asupra funcțiilor de traducere din aplicații precum KOReader, un vizualizator de documente, pentru utilizatorii din China, precum și asupra funcționalității de traducere integrate în Chrome.

  Google are o relație lungă și complicată cu guvernul chinez. În 2006, compania a intrat pe piața chineză cu o versiune a motorului său de căutare care era supusă normelor de cenzură comunistă.

  În cazul în care nu este vorba de o problemă tehnică, dezactivarea Google Translate în mare parte din China continentală ar putea fi legată de viitorul Congres Național al Partidului Comunist Chinez, care va avea loc pe 16 octombrie. Guvernul chinez a blocat anterior serviciile Google în preajma unor evenimente politice majore și a unor aniversări sensibile din punct de vedere politic, cum ar fi cea a masacrului din Piața Tiananmen.

  Răspunsul din partea gigantului tehnologic a sosit vineri seara, când un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru TechCrunch prin e-mail că firma a întrerupt funcția Google Translate în China continentală “din cauza utilizării reduse”.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...