More

  Mark Zuckerberg a declarat că Facebook nu mai primește noi angajați

  Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania mamă a Facebook, a anunțat că nu va mai accepta noi angajați și că va lua mai multe măsuri pentru a reduce costurile companiei, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect.

  Directorul general i-a informat joi pe angajații săi despre noua politică de înghețarea a angajărilor, în timpul întâlnirii săptămânale generale. Anunțul vine după ce săptămâna trecută The Wall Street Journal a relatat că Meta plănuiește să reducă cheltuielile cu cel puțin 10% în următoarele luni, inclusiv prin reduceri de personal.

  Pauza de recrutare ar permite echipelor să se concentreze pe prioritizarea proiectelor importante, a menționat șefa departamentului de personal al Meta, Lori Goler.

  Gigantul de social-media începuse deja să elimine discret un număr semnificativ de angajați prin reorganizarea departamentelor, oferindu-le angajaților demiși o perioadă limitată de timp pentru a aplica la alte roluri în cadrul companiei.

  Mai multe companii din domeniul tehnologiei, precum Snapchat, Twitter, Microsoft și Meta și-au ajustat personalul după o perioadă în care numărul de salariați a crescut semnificativ.

  Zuckerberg consideră ca decizia va optimiza nivelul de muncă al companiei.

  “Multe echipe se vor micșora, astfel încât să ne putem transfera energia în alte domenii. Am vrut să le ofer liderilor noștri posibilitatea de a decide în cadrul echipelor lor unde este nevoie să pluseze.”

  Declarația lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta

  Hotărârea de a sista procesul de angajări nu a fost văzută cu ochi buni de către investitori, motiv pentru care acțiunile Meta au înregistrat în aceeași zi o scădere de 3,7%. Acțiunile s-au devalorizat cu peste 59% în acest an, iar capitalizarea de piață a companiei a scăzut cu peste 710 miliarde de dolari de la vârful atins în septembrie 2021.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...