More

  Google anunță că a ales zona Berlin pentru noul său centru de date

  Gigantul Google intenţionează să construiască un centru de date pentru zona Berlin-Brandenburg pe un teren situat la 20 de kilometri sud de aeroportul BER, relatează dpa, citat de Agerpres.

  Informaţia publicată vineri de ziarul Maerkische Allgemeine a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Google.

  Posibilul centru de date va fi construit pe aproximativ 30 de hectare de teren în districtul Schenkendorf din Mittenwalde, între autostrăzile L30 şi A13.

  Purtătorul de cuvânt al Google, Ralf Bremer, a declarat că compania a iniţiat cumpărarea unui teren în Mittenwalde şi examinează alte opţiuni în regiune.

  “Sunt necesari paşi suplimentari înainte de preluarea finală. Totuşi, suntem încântaţi să continuăm cu planurile noastre care vizează Berlin-Brandenburg”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

  Se pare însă că nu există încă o autorizaţie de dezvoltare care să permită construirea unui potenţial centru de date. De asemenea nu există un angajament ferm al companiilor locale de furnizare a energiei necesar pentru alimentarea centrului.

  Ministrul Economiei, Muncii şi Energiei din Brandenburg, Jörg Steinbach, a declarat că se aşteaptă la un impact economic pozitiv în regiune. “Sunt veşti bune, Brandenburg şi Berlin vor beneficia de acest lucru”, a mai spus el.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...