More

  Apple mută o parte din producția de iPhone 14 din China în India

  Apple a început să fabrice iPhone 14 în India, mutând pentru prima dată o parte din producție din China, în urma blocajelor cauzate de pandemia de Covid-19 și a tensiunilor geopolitice dintre SUA și guvernul comunist al țării.

  O fabrică din Chennai a început să producă dispozitive pentru Apple, asamblând iPhone 14 pentru piața internă din India. Această hotărâre, care marchează prima dată când compania asamblează iPhone-uri în afara Chinei în același an în care au fost lansate, face parte dintr-un plan de a se desprinde de statul chinez în ceea ce privește operațiunile de producție, conform The Guardian.

  Relațiile dintre China și SUA au devenit din ce în ce mai tensionate, provocând dificultăți pentru Apple.

  India este a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, după China, iar Apple asamblează telefoane în această țară din 2017. Însă, până acum, operațiunile de producție din această țară, alături de operațiunile similare din Brazilia, s-au concentrat pe asamblarea modelelor mai vechi.

  Apple a dezvăluit la începutul acestei luni cea mai recentă gamă de iPhone-uri. iPhone 14 va avea camere foto îmbunătățite, procesoare mai rapide și baterii mai durabile, la aceleași prețuri ca modelele de anul trecut.

  La momentul actual, o acțiune la Apple valoarează 149,84 de dolari. Criza economică globală are un impact puternic asupra bursei de valori și a altor piețe. Din fericire pentru Apple, în ciuda direcției descendente a prețului, acesta a scăzut cu doar 4,8 procente în luna septembrie, în timp ce alte companii rivale, precum Samsung, au înregistrat pierderi de aproape 12% în ultimele 30 de zile. În mod evident, lansarea noului iPhone a aplanat situația negativă generală, motiv pentru care descreșterea nu a fost atât de mare.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...