More

  Un hacker piratează Fast Company pentru a trimite notificări cu știri obscene utilizatorilor de Apple

  Publicația americană de afaceri Fast Company a confirmat că un hacker a pătruns în sistemele sale interne pentru a trimite utilizatorilor de Apple News (n.r. Știri Apple) notificări push ofensive.

  Într-o declarație, Fast Company a precizat că un hacker a spart marți sistemul de gestionare a conținutului (CMS) al companiei, oferindu-i acces la contul Apple News al publicației, conform TechCrunch. Ulterior, acesta s-a folosit de acces ca să trimită două notificări push “obscene și rasiste” abonaților de Apple News.

  Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că site-ul va fi închis până la soluționarea problemei.

  “Investigăm situația și am închis FastCompany.com până când situația va fi rezolvată. Mesajele sunt josnice și nu sunt în concordanță cu conținutul și etica Fast Company”

  Declarația purtătorului de cuvânt al Fast Company

  De asemenea, Apple a decis să clarifice situația printr-un tweet, confirmând că site-ul a fost piratat și că a suspendat contul Apple News al Fast Company.

  Fast Company a adăugat că breșa de marți este asemănătoare cu un alt hack “aparent legat” tot de FastCompany.com, care a avut loc duminică după-amiază și care a dus la apariția unui limbaj similar pe pagina principală a site-ului și pe alte pagini.

  Atacatorul sub numele de “Thrax” a anunțat că va face publică o bază de date care conținea 6737 de înregistrări ale angajaților Fast Company, ce include adresele de e-mail ale angajaților, parolele unora dintre aceștia și ciorne nepublicate, printre alte informații.

  Hackerul susține că nu a putut accesa înregistrările clienților, deoarece acestea erau probabil stocate într-o bază de date separată.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...