More

  Aplicația rusească de socializare VK eliminată de pe App Store

  Apple a șters recent aplicația rețelei sociale rusești VK din App Store. Compania de socializare a precizat că aplicația VKontakte nu mai este “disponibilă pentru descărcare și actualizare în App Store”.

  Cu toate acestea, aplicațiile care sunt deja instalate pe dispozitivele Apple vor continua să funcționeze, dar ar putea exista unele probleme cu plățile și notificările. În plus, utilizatorii pot accesa rețeaua de socializare prin intermediul site-ului pe telefonul mobil, conform TechCrunch.

  În mod nesurprinzător, Apple a retras aplicația din App Store din cauza sancțiunilor impuse de Marea Britanie companiilor rusești, ca urmare a invaziei Federației Ruse în Ucraina. Aceasta nu este prima sancțiune ce ține de Apple. La începutul anului, după ce Rusia a atacat Ucraina, compania a suspendat vânzările produselor sale și a oprit anunțurile de căutare în App Store-ul rusesc.

  “VK va continua să se dezvolte și să încarce aplicații pentru iOS. Experții noștri fac totul pentru a menține și a continua să îmbunătățească confortul utilizatorilor”, a precizat Apple într-o postare pe blog. Detalii despre cum vor fi distribuite aceste aplicații fără a fi în App Store nu au fost dezvăluite.

  Pentru utlizatorii de Android, aplicația VK este în continuare disponibilă pe Google Play Store. TechCrunch a întrebat Google dacă intenționează să elimine această aplicație, dar nu a primit niciun răspuns.

  Ca răspuns la eliminarea aplicației rusești, Ministerul rus al Informațiilor Digitale a declarat pentru agenția de presă de stat RT, că a cerut companiei Apple să își justifice motivul acestei decizii. De asemenea, au avertizat că au un “plan de acțiune” nespecificat în funcție de răspuns.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...