More

  TikTok s-ar putea confrunta cu o amendă de 27 de milioane de lire sterline

  TikTok se riscă o amendă colosală de aproximativ 27 de milioane de lire sterline pentru că nu a reușit să protejeze datele de confidențialitate ale copiilor, conform The Guardian.

  O investigație întreprinsă de Biroul Comisarului pentru Informații (ICO) din Marea Britanie a constatat că aplicația de distribuire a videoclipurilor ar fi putut încălca legislația privind protecția datelor între mai 2018 și iulie 2020.

  ICO a emis o “notificare de intenție”, ce reprezintă o practică comună în rândul persoanelor juridice cu scopul de a anunța cu privire la o amendă, care ar putea fi de până la 27 de milioane de lire sterline în cazul de față.

  Biroul Comisarului pentru Informații a menționat că este posibil ca TikTok să fi prelucrat datele din videoclipurile cu categorii speciale, care includ originea etnică și rasială, opiniile politice, convingerile religioase, orientarea sexuală, apartenența la sindicate, datele genetice, biometrice sau de sănătate, fără a avea motive legale pentru a face acest lucru.

  ICO consideră că TikTok ar fi prelucrat datele copiilor sub 13 ani fără consimțământul părinților și că nu a reușit să ofere informații adecvate utilizatorilor săi într-un “mod concis, transparent și ușor de înțeles”.

  Comisarul pentru informații, John Edwards, a declarat că protecția pentru copii este importantă.

  “Ne dorim cu toții ca copiii să poată învăța și să experimenteze lumea digitală, dar cu o protecție adecvată a confidențialității datelor.

  Declarația Comisarului pentru Informații, John Edwards

  TikTok a declarat că nu este de acord cu concluziile provizorii ale ICO și că va prezenta un răspuns oficial prin care va contesta concluziile investigației.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...