More

  Tesla va repara software-ul pentru geamuri la 1 milion dintre mașinile sale din SUA

  Tesla trimite o actualizare prin satelit către 1 milion dintre vehiculele sale din SUA pentru a remedia un software de geamuri defectuos, care ar putea să îi rănească pe șoferi și pasageri, conform Digital Trends.

  Un document emis de National Highway Traffic Safety Administration (n.r Administrația Națională de Siguranță a Traficului Autostrăzilor) atestă că inginerii Tesla au descoperit posibile defecțiuni de sistem la geamurile mașinilor. Mai exact, este posibil ca vehiculele afectate să nu îndeplinească anumite cerințe ale sistemului de inversare automată a geamului. Cercetătorii susțin ca aceste defecțiuni cresc riscul de “rănire prin ciupire”.

  Eroare vizează anumite sedanuri Model 3, fabricate între anii 2017-2022, un număr de SUV-uri Model Y, fabricate între anii 2021 și 2022; și unele sedanuri Model S și SUV-uri Model X din 2021 și 2022.

  Pâna în prezent, Tesla nu a luat la cunoștință de niciun accident, rănire sau deces legat de această problemă.

  Inginerii Tesla au descoperit problema în timpul unor teste de rutină în luna august și, de atunci, au lucrat pentru a determina gravitatea acesteia și pentru a o remedia. Compania a declarat că 1.096.762 dintre vehiculele sale necesită un software actualizat în acest sens.

  Aceasta nu este prima actualizare prin satelit pe care Tesla a fost nevoită să o emită în acest an. În luna mai, de exemplu, producătorul auto a declarat că aproape 130.000 dintre vehiculele sale au avut nevoie de remedieri din cauza unei probleme la ecranul cu touch, care ar fi putut duce la supraîncălzirea dispozitivului sau la pierderea imaginii.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...