More

  O nouă campanie de tip phishing vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram

  Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează că utilizatorii Instagram sunt vizaţi de o campanie de tip phishing, atacatorii folosind conturi compromise pentru a face noi victime.

  ”Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potenţialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, a transmis, vineri, DNSC.  

  Specialiştii precizează că atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obţine un vot într-un concurs online.  

  ”Nu furnizaţi altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuţi, pentru că astfel puteţi pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opţiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva doreşte să vă fure contul”, au mai transmis specialiştii DNSC.  

  Ale recomandări ale acestora:  

  • Evitaţi accesarea link-urilor din surse necunoscute!  
  • Atenţie la corectitudinea gramaticală şi de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română. 
  • Activaţi autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea şanselor de a avea contul compromis. 
  • În cazul în care aţi căzut în capcană şi aţi pierdut accesul la cont, adresaţi-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuaţi paşii necesari pentru validarea identităţii. 

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...