More

  Un fotograf folosește AI pentru a ne arăta cum ar fi îmbătrânit Freddie Mercury, Jimi Hendrix sau John Lennon

  Fotograful turc Alper Yeşiltaş a reușit, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, să recreeze chipurile unor celebrități precum Freddie Mercury, Jimi Hendrix sau John Lennon ca și când aceștia ar mai fi în viață și și-ar arăta vârsta.

  Fotograful a lansat de curând un proiect foto intitulat “As If Nothing Happened” (De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat) unde a readus la viață, în portrete, celebrități precum Kurt Cobain, John Lennon, Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Tupac, prințesa Diana și Heath Ledger.

  Folosindu-se de tehnologii de inteligență artificială, dar și de alte instrumente specifice postprocesării foto, artistul și-a imaginat cum ar fi arătat astăzi aceste celebrități dacă nu ar fi murit. 

  „Când am început să mă ocup de tehnologia AI, am văzut ce aș putea face și m-am gândit la ce mă va face cel mai fericit. Am vrut să-i văd din nou pe câțiva dintre oamenii de care îmi era dor în fața mea și așa a apărut acest proiect”, afirmă Yesiltas, care a distribuit în rețelele de socializare o primă parte a proiectului intitulat „As If Nothing Happened” (De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat).

  Fotograful spune că cea mai grea parte a procesului de creație a fost ca imaginea să pară reală, ca și cum ar fi fost făcută de un fotograf. Pentru a crea imaginile, el a folosit tehnologii de software precum AI Photo Enhancer Remini, dar și programe de editare foto precum Adobe Lightroom și VSCO.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...