More

  Un fotograf folosește AI pentru a ne arăta cum ar fi îmbătrânit Freddie Mercury, Jimi Hendrix sau John Lennon

  Fotograful turc Alper Yeşiltaş a reușit, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, să recreeze chipurile unor celebrități precum Freddie Mercury, Jimi Hendrix sau John Lennon ca și când aceștia ar mai fi în viață și și-ar arăta vârsta.

  Fotograful a lansat de curând un proiect foto intitulat “As If Nothing Happened” (De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat) unde a readus la viață, în portrete, celebrități precum Kurt Cobain, John Lennon, Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Tupac, prințesa Diana și Heath Ledger.

  Folosindu-se de tehnologii de inteligență artificială, dar și de alte instrumente specifice postprocesării foto, artistul și-a imaginat cum ar fi arătat astăzi aceste celebrități dacă nu ar fi murit. 

  „Când am început să mă ocup de tehnologia AI, am văzut ce aș putea face și m-am gândit la ce mă va face cel mai fericit. Am vrut să-i văd din nou pe câțiva dintre oamenii de care îmi era dor în fața mea și așa a apărut acest proiect”, afirmă Yesiltas, care a distribuit în rețelele de socializare o primă parte a proiectului intitulat „As If Nothing Happened” (De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat).

  Fotograful spune că cea mai grea parte a procesului de creație a fost ca imaginea să pară reală, ca și cum ar fi fost făcută de un fotograf. Pentru a crea imaginile, el a folosit tehnologii de software precum AI Photo Enhancer Remini, dar și programe de editare foto precum Adobe Lightroom și VSCO.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...