More

  Spotify oferă un nou serviciu de 300.000 cărți audio

  Spotify a declarat că va oferi un nou serviciu de cărți audio începând cu data de 20 septembrie. Scopul gigantului de streaming este să se extindă dincolo de muzică și podcast-uri și să își îmbunătățească gama de servicii.

  Utilizatorii Spotify vor putea achiziționa și asculta un catalog de peste 300.000 de cărți audio de la autori independenți și edituri importante, inclusiv titluri ale scriitorului de cărți horror, Stephen King, ale jurnalistului Malcolm Gladwell și ale scriitoarei de romane de dragoste Abby Jimenez.

  Se va efectua o plată pentru fiecare descărcare, adică pentru fiecare carte în parte, după modelul serviciilor de cărți audio existente, cum ar fi cele oferite de Apple, conform The Wall Street Journal.

  Toamna trecută, Spotify și-a anunțat achiziția distribuitorului global de cărți audio Findaway, reprezentând o provocare pentru cel mai mare serviciu de cărți audio din țară și totodată rivalul său, Audible, o unitate deținută de Amazon.com.

  Audible oferă un serviciu de abonament prin care utilizatorii plătesc o taxă pentru a avea acces la cele 760.000 de cărți audio și la alte tipuri de conținut, inclusiv la creațiile proprii. Audible a controlat aproximativ 48% din vânzările unitare de cărți audio din SUA pentru perioada lunară încheiată la jumătatea lunii aprilie, potrivit Codex Group LLC, o companie de cercetare a audienței cărților.

  Amanda D’Acierno, președinte și editor al Penguin Random House Audio Publishing Group, a declarat că autorii săi sunt adesea invitați la podcast-uri disponibile pe Spotify, ceea ce sporește șansele ca un ascultător să se întoarcă rapid și să cumpere cartea audio.

  Spotify își va vinde cărțile la prețuri individuale și a declarat că stabilește aceste prețuri în funcție de condițiile discutate cu editorii.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...