More

  Criptomonede în valoare de 160 milioane de dolari au fost furate în urma unui hack

  Wintermute, un market maker de top (n.r. companie, de obicei un broker, care isi asuma riscul de piață/tranzactionare.) de criptomonede, a pierdut aproximativ 160 de milioane de dolari în urma unei piraterii, a declarat marți directorul executiv.

  Evgeny Gaevoy, fondatorul și directorul executiv al Wintermute, a dezvăluit într-o serie de tweet-uri că operațiunile financiare descentralizate (DeFi) ale firmei au fost piratate, dar operațiunile financiare centralizate au rămas intacte, conform TechCrunch.

  El a afirmat că Wintermute, ai căror finanțatori sunt firme precum Lightspeed Venture Partners, Pantera Capital și Fidelity’s Avon, rămâne solvabilă, având “de două ori mai mult decât această sumă de capital rămasă”. Tot acesta i-a asigurat pe creditori că, dacă vor dori să își retragă fondurile, compania va onora acest lucru. În același timp, creditorii nu trebuie să își facă griji în legătură cu vânzări majore neprevăzute ale activelor.

  “Din cele 90 de active care au fost piratate, doar două valorau peste 1 milion de dolari, așa că nu ar trebui să existe o vânzare majoră de orice fel. Vom comunica cu ambele echipe afectate cât mai curând posibil.”

  Declarația lui Evgeny Gaevoy, fondatorul Wintermute

  Wintermute oferă lichiditate unui număr de peste 50 de burse și platforme de tranzacționare, inclusiv Binance, Coinbase, FTX, Kraken, dar și platformelor descentralizate Dydx și Uniswap.

  Compania este cea mai recentă victimă dintr-o listă tot mai mare de firme de criptomonede, care au suferit un atac cibernetic în ultimele luni.De exemplu, Ronin Bridge de la Axis Infinity a pierdut peste 600 de milioane de dolari în luna aprilie a acestui an, iar Horizon Bridge de la Harmony a fost jefuită de 100 de milioane de dolari în iunie.

  Informații cu privire la numele sau originea infractorilor care au spart sistemul companiei Wintermute rămân necunoscute.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...