More

  Colorado devine primul stat american care acceptă criptomonede pentru plata taxelor fiscale

  Guvernatorul Jared Polis a anunțat că statul american Colorado este primul care a decis să permită cetățenilor să își plătească taxele fiscale folosind criptomonede. Tot acesta a menționat că hotărârea va transforma Colorado într-un centru de inovare digitală.

  La începutul acestui an, guvernatorul statului Colorado a dezvăluit că statul era în plină desfășurare pentru a permite plata taxelor în valută digitală încă din această vară. Polis s-a ținut de cuvânt și a pus în practică decizia cu privire la valuta digitală ca metodă alternativă de plată a taxelor.

  “Din acest moment, statul Colorado acceptă oficial criptomonedele ca opțiune de plată pentru toate taxele. Vorbim despre acest lucru de ceva timp și am spus că vom lua inițiativă până la sfârșitul verii, ceea ce am și făcut”

  Declarație lui Jared Polis, guvernator al statului american Colorado

  Departamentul de venituri din Colorado a specificat că plățile vor fi efectuate prin intermediul conturilor personale de PayPal, care vor accepta 4 criptomonede de top: Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) și Bitcoin Cash (BCH).

  Statul va colecta plățile în criptomonede și va depune valoarea convertită în dolari la trezoreria statului, conform BlockChainNews.

  Jared Polis a considerat că prin această decizie curajoasă, statul va deveni mai interesat de a pune în practică idei ambițioase în viitor. Mai mult decât atât, guvernatorul susține că statul se află pe linia întâi în domeniul inovației digitale, fie că este vorba de aplicare a tehnologiei blockchain și a tehnologiei shared-ledger (n.r. o bază de date distribuită și sincronizată de-a lungul mai multor site-uri sau platforme) ca un nou model de finanțare.

  Se pare că trendul criptomonedelor devine tot mai popular cu trecerea timpului. În 2021, El Salvador a devenit prima țară care a legalizat plata în valută digitală. În anul 2022, tot mai multe state naționale au devenit interesate să exploreze lumea crypto, iar Colorado este primul stat american care a făcut un pas în acest sens.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...