Amazon și alte companii americane oferă peste 20.000 locuri de muncă refugiaților ucraineni și afgani

0
227
Virtual screen with HR and people network HUD interface. Concept of social connection and modern technology in business. 3d rendering toned image

Multe companii americane mari, printre care și Amazon, au anunțat luni, în cadrul unui eveniment organizat la New York de Tent Partnership for Refugees, că intenționează să angajeze peste 20.000 de refugiați afgani și ucraineni, în următorii trei ani.

Decizia luată este menită să ajute ultimul val de refugiați din anul acesta. Grupul a declarat că promisiunele reflectă o conștientizare tot mai semnificativă, din partea companiilor americane, că angajarea de refugiați este benefică pentru afaceri.

Cercetările efectuate de Tent Partnership for Refugees arată că, în general, un consumator apreciază comportamentul etic și că refugiații sunt angajați mai loiali, conform The Wall Street Journal.

Hamdi Ulukaya, directorul executiv al Chobani și fondatorul Tent, a afirmat că fiecare viață este importantă.

“Fiecare număr anunțat reprezintă o viață. Are propria sa poveste și are un impact pentru generații și generații de generații”

Declarația de final a lui Hamdi Ulukaya la evenimentul organizat în New York

Obiectivul principal este de a angaja 20.000 de persoane, însă acest număr reprezintă doar o fracțiune din totalul de afgani și ucraineni care au sosit în anul 2022. Datele guvernului american arată că aproape 80.000 de afgani au sosit în SUA de la prăbușirea guvernului din Afganistan.

Tent Partnership afirmă că aproximativ 150.000 de ucraineni au sosit în SUA pe bază unor diferite tipuri de vize, inclusiv vize turistice, care nu îi fac eligibili pentru muncă. Aproximativ 50.000 au sosit prin intermediul programului guvernamental american United For Ukraine, al cărui scop este să le ofere ucrainenilor o cale de a se refugia în SUA.

Întreprinderi uriașe precum Amazon, Walmart și Uber Technologies au devenit destinații cheie pentru afgani și alți refugiați care își caută primul loc de muncă în America.

Amazon a promis că va angaja 5.000 de refugiați în următorii trei ani. Hilton Worldwide Holdings și Marriott International Inc. vor angaja câte 1.500 de refugiați. Pfizer a declarat că va angaja 500 de refugiați.

Unele companii americane intenționează, de asemenea, să ofere resurse de formare și oportunități de stagiu pentru mii de refugiați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here