More

  Mult așteptata funcție de notificare a Android a sosit

  Android 13 tocmai a lansat o funcție care obligă aplicațiile să ceară permisiunea utilizatorilor înainte de a trimite notificări. Actualizarea a fost așteptată de mai bine de 10 ani.

  De-a lungul timpului, Android au avut un sistem de notificări foarte bine structurat, care a fost ulterior copiat de Apple în 2011. De asemenea, Android dispune de mult timp de o mulțime de controale pentru blocarea selectivă a anumitor categorii de notificări, conform Wired.

  Astfel, dacă utilizatorii doresc să fie notificați, de exemplu, cu privire la mesajele directe de pe Instagram, dar nu pentru fiecare apreciere la o postare, aceștia le pot dezactiva din setările aplicației. Practic, userii pot alege ce notificări să primească după bunul plac.

  Toate controalele de notificare din Android sunt efectuate din fabrică. Atunci când se instalează o aplicație, aceasta primește permisiunea de a trimite notificări automat. Nu există o solicitare inițială, așadar prin descărcarea aplicației, utilizatorul își dă, în mod implicit, consimțământul pentru orice notificare pe care aplicația alege să o trimită pe Android.

  Problema este că, din cauza modului în care funcționează actualizările Android, chiar și această schimbare minoră, dar necesară, va dura ani de zile pentru a avea un efect semnificativ. Actualizările Android durează destul de mult timp pentru a ajunge la majoritatea utilizatorilor. În mai 2022, doar 28,3% dintre dispozitivele Android erau la versiunea 11 sau mai nouă. Android 11 a apărut pentru prima dată în 2020.

  Decizia luată pentru a îmbunătăți sistemul de operare Android a venit surprinzător destul de târziu și va dura o perioadă îndelungată până când va avea un impact pozitiv asupra utilizatorilor.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...