More

  Hacker-ul care a spart Uber susține că a piratat și Rockstar Games

  Gigantul jocurilor video, Rockstar Games, a fost piratat de același hacker care a spart recent sistemul aplicației Uber. Infractorul a publicat videoclipuri în mediul online cu jocul Grand Theft Auto (GTA) 6, care se află încă în primele etape de dezvoltare și care va fi lansat peste 2 ani.

  Hackerul, care a folosit pseudonimul “teapotuberhacker” și a postat filmulețe pe forumul de fani GTAForums, a afirmat că a obținut acces la serverul Slack al Rockstar Games și la wiki-ul Confluence.

  Acesta a susținut că este același hacker care s-a aflat în spatele incidentului Uber, cunoscut sub aliasul “Tea Pot” și că a obținut acces atât la codul sursă al jocurilor GTA 5 și GTA 6, precum și la alte active. Un fișier care conține aproximativ 90 de videoclipuri a fost încărcat drept dovadă. Unele dintre videoclipuri au fost publicate pe YouTube dar, în ciuda eforturilor celor de la Rockstar Games de a emite notificări de retragere, multe dintre ele pot fi vizualizate și astăzi, conform Forbes.

  Un raport întocmit de Bleeping Computer arată că motivația principală din spatele pirateriei este de a obține o răscumpărare în schimbul nepublicării codului sursă al jocului GTA 6. Potrivit sursei, încă nu există contact direct cu hackerul. În același timp, nu se știe cu certitudine dacă este vorba despre aceeași persoană care a spart sistemul aplicației Uber săptămâna trecută.

  Din păcate, surse sigure ale companiei Rockstar Games au confirmat că scurgerea de informații cu privire la GTA 6 este reală. Securitatea cibernetică rămâne una din cele mai mari probleme ale întreprinderilor din industria de gaming.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...