More

  Fondatorul criptomonedei eșuate Terra susține că nu se ascunde de autorități

  Do Kwon, fondatorul sud-coreean al criptomonedei Terra, a negat că ar fi fugit după ce anchetatorii din Singapore au declarat că acesta nu se afla în orașul-stat, după cum se știa. Locul unde se află în prezent rămâne un mister pentru poliția din Singapore.

  Prăbușirea Terraform Labs de la începutul acestui an a dus la pierderea a aproximativ 40 de miliarde de dolari din banii investitorilor. Kwon a fost acuzat de fraudă de cinci investitori din Coreea de Sud. El este investigat de o unitate de combatere a infracțiunilor financiare, iar în SUA de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (n.r. Securities and Exchanges Commission).

  O instanță sud-coreeană a emis un mandat de arestare pentru Kwon săptămâna trecută. Procurorii sud-coreeni au emis, de asemenea, mandate de arestare pentru alte cinci persoane care au fost implicate în căderea monedei stabile TerraUSD și a monedei native Luna.

  Duminică, inculpatul a explicat într-o postare pe Twitter că de fapt nu se ascunde, deși nu și-a dezvăluit locația, conform The Guardian.

  Mai mult decât atât, acesta a adăugat că el și colegii săi sunt dispuși să comunice liber.

  “Pentru orice agenție care s-a arătat interesată să comunice, suntem în deplină cooperare și nu avem nimic de ascuns”

  Declarația lui Do Kwon de pe Twitter

  Se credea că fondatorul criptomonedei Luna se afla în Singapore, unde a și acordat primul său interviu pentru presă în august.

  Sistemul Terra/Luna al lui Kwon s-a dezintegrat în luna mai, prețul ambelor monede ajungând practic zero. Consecințele au afectat întreaga piață crypto. Prăbușirea a provocat pierderi de peste 500 de miliarde de dolari.

  Mulți investitori și-au pierdut economiile atunci când Luna și Terra s-au prăbușit, iar autoritățile sud-coreene au deschis mai multe anchete penale cu privire la acest accident.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...