More

  Investitorii în criptomonede își măresc mizele împotriva Ether, în ciuda finalizării de success a upgrade-ului Merge

  Investitorii în criptomonede întră în poziții short (miză plasată, bazată pe scăderea prețului unei active) tot mai mari împotriva celei de-a doua cea mai mare criptomonedă, Ether, în timp ce marea actualizare de software a rețelei Ethereum (The Merge) a fost finalizată joi dimineața.

  Atât bursa tradițională, cât și bursa criptomonedelor oferă mai multe opțiuni de contracte și tranzacționare a activelor. Spre exemplu, un tip de contract popular în rândul investitorilor este contractul futures.

  Contractele futures (n.r. un contract legal prin care un investitor poate să stabilească data și prețul exacte pentru cumpărarea unei active în viitor) împotriva ETH, a crescut înainte de actualizare, semn că investitorii nu au încrederea pe termen scurt în proiectul Ethereum.

  Totodată, comisionul pentru contractele futures perpetue împotriva ETH, un tip de contract futures care nu are o dată de expirare, a fost negativ de mai bine de o lună, relatează The Wall Street Journal. Acest lucru este cauzat de direcția descendentă a prețului și, bineînțeles, de un număr ridicat de poziții short.

  Mulți investitori consideră că “The Merge” sau Fuziunea din rețeaua Ethereum este un moment decisiv pentru piața crypto. Actualizarea este menită să creeze un blockchain mai eficient, care să reducă semnificativ consumul de energie electrică. Un eșec total ar putea duce la prăbușirea monedei ETH, lucru care ar putea afecta încrederea investitorilor.

  Există persoane care nu sunt deloc încrezătoare în actualizarea procesului principal al blockchain-ului. Christopher Calicott, un investitor de risc în criptomonede la Trammell Ventures a declarat că “Este foarte dificil pentru mine să văd cum o platformă complet funcțională, cu o capitalizare de piață de aproximativ 200 de miliarde de dolari își poate schimba, practic, motoarele în zbor și să nu aibă niciun fel de problemă de securitate în toată această complexitate”.

  Noul blockchain al proiectului crypto, Beacon Chain, va funcționa pe un model de proof of stake (n.r. dovadă a mizei), prin care validatorii își pun în joc monedele pentru a verifica tranzacțiile, obținând recompense în urma procesului.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...