More

  Google și Meta au fost amendate peste 70 de milioane de dolari de Coreea de Sud

  Coreea de Sud aplică amenzi în valoare de peste 70 de milioane de dolari companiei Google și companiei mamă a Facebook, Meta, pentru presupuse încălcări ale confidențialității digitale, aceasta fiind cea mai recentă acțiune guvernamentală care examinează colectarea de date personale de către industria tehnologică.

  Google va fi amendată cu 49,6 milioane de dolari, iar Meta cu 22,1 milioane de dolari, potrivit unei decizii luate astăzi de Comisia pentru Protecția Informațiilor Personale din Coreea de Sud, relatează The Wall Street Journal.

  Colectarea și utilizarea de informații personale fără consimțământul utilizatorilor în scopuri de publicitate direcționată sunt cauzele principale de acuzare.

  Google și Meta și-au exprimat dezacordul față de deciziile comisiei. O purtătoare de cuvânt a Google a declarat că întreprinderea și-a demonstrat întotdeauna angajamentul de a oferi utilizatorilor control și transparență prin actualizările sale. Tot aceasta a menționat că Meta a acționează “în conformitate cu legea și respectă procesele cerute de reglementările locale”.

  Autoritățile de reglementare sud-coreene au citat hotărârile similare din Franța și Germania, luate în 2019, care au amendat sau au impus restricții pentru Google și Facebook ca urmare a colectării de date utilizate pentru publicitatea direcționată.

  Yoon Jong-in, președintele Comisiei pentru Protecția Informațiilor Personale a declarat că “Acumularea activităților de colectare de date specifice ale utilizatorilor poate duce la încălcări grave ale vieții private”. Acesta este motivul principal pentru care încălcarile majore trebuie sancționate.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...