More

  Piața criptomonedelor este într-o recensiune istorică, dar inovația din jurul tehnologiei cripto se dezvoltă masiv

  Inovațiile din jurul tehnologiei cripto au loc pe toate continentele, cu toate că piața criptomonedelor – cea care a generat această tehnologie – este într-o recensiune istorică. Investiții, plăți, artă, identitate – varietatea domeniilor în care se dezvoltă este foarte mare.

  Iată câteva dintre cele mai importante realizări, de pe toate continentele, ale acestei tehnologii extraordinare și modurile ingenioase în care este folosită:

  Africa

  În timp ce cripto este cel mai frecvent asociat cu investițiile, Insider a remarcat numeroasele cazuri concrete de utilizare de zi cu zi din Africa. Mazzuma din Ghana oferă o suită de opțiuni de plată și remitere, blockchain-ul fiind utilizat pentru a reduce costurile. În Zimbabwe, FlexID ajută la oficierea identității, după ce a verificat peste 1 milion de acreditări bancare din țară în ultimii trei ani, toate construite pe WhatsApp.

  Crescută în Camerun, Nelly Chatue-Diop este CEO și cofondatoare al platformei de investiții Ejara. Chatue-Diop declară că vrea să echilibreze condițiile de concurență pentru accesul la criptomonede pentru a face din clasa de investiții ceva în care consumatorii de dincolo de cei foarte bogați să poată intra. De-asemenea, acest lucru ar permite utilizatorilor să se acopere împotriva suișurilor și coborâșurilor monedelor de stat. 

  Crypto “eficientizează întregul flux” al plăților, explică CEO-ul Luno Expeditions, Jocelyn Cheng.

  “Dacă sunteți în căutarea unei soluționări instantanee sau a unei soluționări foarte rapide, se evită necesitatea ca furnizorul să aibă rezerve enorme de numerar în țările de destinație”, spun investitorii în capital de risc.

  Asia

  Singapore iubește cripto. Firma de publicitate BBH Singapore a vorbit despre sondajul său în rândul a 1.000 de investitori din orașul-stat. În ciuda recesiunii, aproape două treimi din investitori spun că vor continua să investească. Șaizeci și nouă la sută au fost de acord că criptomoneda este viitorul banilor.

  Operând din Hong Kong, creditorul cripto Finblox servește piața din Asia de Sud-Est. CEO-ul Peter Hoang a absolvit Harvard Business School și a fondat atât o companie de jocuri de noroc, cât și o firmă de rețele sociale înainte de a lansa Finblox, care permite utilizatorilor să investească in 23 de monede. El a fost atent să noteze că, ”cripto nu a fost o scurtătură pentru avere”.

  “Regulile de aur ale investițiilor – cu cât riscul este mai mare, cu atât randamentul, și timpul petrecut pe piață sunt mai importante decât sincronizarea pieței – și pentru cripto, iar oamenii nu ar trebui să interpreteze greșit această clasă de active ca o schemă rapidă de îmbogățire”, a spus el.

  America Latină

  Brazilia, Columbia și Argentina se numără printre cele 20 de națiuni cu cea mai mare rată de adoptare a criptomonedelor, potrivit unui raport din 2021 al firmei de date blockchain Chainalysis.

  Cel mai important jucător este însă Bitso, o firma din Mexic care a fost fondată pentru a-i servi pe cei nebancarizați din regiune și pentru a crea un acces mai ușor la instrumente financiare precum transferurile de bani. Investițiile în criptomonede pot ajuta, de asemenea, utilizatorii să se protejeze împotriva inflației, cum ar fi rata de 70% din Argentina.

  S.U.A

  În mai puțin de doi ani, arta digitală a explodat. Unul dintre principalii curatori din acest spațiu este Kevin Rose, cunoscut în iterații anterioare ale universului tehnologic ca fondator al Digg. Mai recent, el a avut premiera colecției pixel-art de bufnițe, Moonbirds, dintre care cea mai ieftină a costat peste 20.000 de dolari. El dorește ca podcastul său “Proof” să devină “Spectatorul vinului” al artei digitale.

  Cum ia el deciziile sale cu privire la ceea ce să colecteze? “Începeți cu modul în care vă face să vă simțiți, vreau să fie ceva care, chiar și în cea mai rea piață, nu l-aș vinde fiindcă îmi place atât de mult.”

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...