More

  Microsoft Teams va beneficia de o nouă funcție de securitate

  Microsoft pregătește o nouă funcție de securitate pentru Microsoft Teams, care își va ține utilizatorii mai bine informați cu privire la persoanele care încearcă să le contacteze prin intermediul aplicației.

  Utilizatorii Microsoft Teams vor avea în curând posibilitatea de „a confirma sau părăsi chat-ul de grup” atunci când primesc o invitație din afara organizației lor. Această funcție va fi introdusă în luna octombrie, conform TechRadar. Aplicația le permite utilizatorilor să poarte discuții și să efectueze apeluri de grup cu persoane din afara organizației de ceva timp, dar nu avut niciodată o funcție care să trimită automat o notificarea cu privire la proveniența unei invitații.

  Funcția va rezolva o problemă importantă. De exemplu, userii ce fac parte din organizații mari nu își pot cunoaște chiar toți colegii, din cauza numărului uriaș de angajați. Prin urmare, aceștia pot presupune că o invitația primită a fost trimisă de cineva din aceeași companie, chiar dacă, în realitate, este a unui străin. Din fericire, această grijă nu va mai fi atât de mare odată cu introducerea noii funcției, luna viitoare.

  În ultimul an, Teams a avut parte de mai multe probleme de securitate. Deși Microsoft are reputația de a remedia rapid aceste erori, adesea imediat după ce au fost identificate, este surprinzător faptul că a durat atât de mult pentru a introduce o funcție de avertizare care va îmbunătăți nivelul general de securitate.

  Până în prezent, cea mai puternică măsură de securitate pe care Microsoft a pus-o în aplicare pentru a-i proteja pe utilizatorii de Teams este de a solicita activarea capacităților de acces extern. Acest lucru înseamnă că posibilitatea de a fi contactat de toți utilizatorii Teams, indiferent de organizație, este la discreția liderului organizației utilizatorului.

  Noua actualizare va fi binevenită atât pentru membrii marilor organizații, cât și pentru orice utilizator preocupat de securitatea sa din mediul online.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...