More

  Apple a sistat afacerile cu Federația Rusă, dar rușii încă pot achiziționa noul iPhone 14

  Apple s-a retras de pe piața rusă la nu mai puțin de o săptămână după ce Federația Rusă a invadat Ucraina, însă cetățenii din Rusia vor putea să cumpere noul iPhone 14 prin importuri paralele, a declarat un oficial de la Kremlin.

  Rusia a legalizat importurile paralele în luna mai, la câteva luni după ce companiile s-au retras în masă din cauza războiului din Ucraina. Sistemul permite comercianților cu amănuntul să expedieze produse în Rusia fără permisiunea proprietarului mărcii comerciale, conform Business Insider.

  Când ministrul comerțului și al industriei, Denis Manturov, a fost întrebat dacă noul Iphone 14 va importat în Rusia sub sistemul de import paralel, acesta a declarat pentru RIA Novosti (o plaformă mass-media de stat) următoarele: “De ce nu? Dacă consumatorii doresc să cumpere aceste telefoane, atunci da. Va exista o astfel de oportunitate”.

  Cu toate că Apple a oprit vânzările produselor sale în Rusia, în luna martie, unii comercianți cu amănuntul din această țară continuă să își vândă stocurile rămase. Alții au reușit, de asemenea, să facă rost de modele mai noi prin intermediul programului de importuri paralele.

  Rețeaua rusă de telefonie mobilă MTS a început din 8 septembrie să accepte precomenzi de iPhone 14 pe site-ul său. Prețurile pornesc de la 84.990 de ruble (1.382 de dolari). Operatorul de telecomunicații a precizat că ar putea dura până la 120 de zile pentru ca dispozitivul să fie livrat.

  Apple a lansat noul iPhone 14 pe 7 septembrie. Telefonul este însoțit de un abonament gratuit pe doi ani la un serviciu prin satelit care le permite utilizatorilor să efectueze apeluri de urgență chiar și atunci când nu au internet sau telefonie mobilă.

  Precomenzile au început pe 9 septembrie și sunt disponibile de pe 16 septembrie.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...