More

  Burduja: Începem marea digitalizare a României

  Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, spune într-o postare pe pagina de socializare că transformarea digitală a României nu se poate face din biroul de ministru sau din minister, ci la firul ierbii și că ea trebuie făcută cu fiecare român în parte, împreuna cu mediul privat, cu autoritățile locale și cu societatea civilă.

  Sebastian Burduja susține că, începând cu 1 octombrie, ia startul caravana digitalizării, care va merge în toată România și va promova transformarea digitală și competențele digitale la nivelul administrației publice și la nivelul fiecărui român.

  ”Avem în implementare proiecte ambițioase de transformare digitală, iar cel mai bun exemplu este proiectul de cloud guvernamental. Dar le adoptăm degeaba dacă aceste servicii nu vor fi utilizate de români. Astfel, împreună cu specialiștii ai ministerului și parteneri din mediul privat vom merge în comune și orașe, pentru a identifica nevoile fiecărei primării și comunități. Am avut deja discuții preliminare cu Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România, ce vor fi concretizate în parteneriate concrete. În plus, demersul va fi susținut de Poșta Română prin rețeaua unică la nivel național.”, a spus Sebastian Burduja.

  Ministrul susține că este vizată accesarea facilă a serviciilor publice online, de tipul ghișeul.ro, extinderea lor la nivelul unui număr cât mai mare de autorități și promovarea competențelor digitale de bază prin rețeaua Poștei Române, a partenerilor din mediul privat și societății civile.

  ”Rolul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi să punem laolaltă toate aceste energii, să diagnosticăm și să pornim acțiuni concrete. Lucrăm foarte bine cu Compania Naţională Poşta Română, cu directorul general Valentin Ștefan și întreaga echipă, și vom anunța pas cu pas evoluția Caravanei Digitalizării.

  Nu este un proiect cu durată predefinită. Deși în alte state a durat 10 ani tot procesul de transformare digitală, noi suntem nevoiți să grăbi ritmul. Dar pentru asta important este să începem. An de an ne plângem că suntem ultimii în indicele DESI. E momentul să schimbăm atitudinea și să găsim soluții. Transformarea digitală va deveni cu adevărat o prioritate când o vom regăsi în sloganuri electorale. Ca să ajungem acolo, trebuie să o punem pe agenda publică. Să înțelegem cu toții că cel mai important rezultat al acestui proces va fi o viață mai bună. Înainte, împreună.”, a mai spus ministrul Burduja.

  Sebastian Burduja a dat publicității și bilanțul său la 4 luni de mandat, a cărui prezentare succintă este mai jos.

  Bilant_4_luni_MCID_-_Sebastian_Burduja

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...