More

  Inginerii seniori de la Facebook susțin că nimeni nu știe unde sunt păstrate datele utilizatorilor

  Doi ingineri seniori ai Meta au fost întrebați despre modul în care Facebook stochează și ține evidența datelor utilizatorilor, și au dezvăluit că nu cred că o singură persoană poate compila toate datele despre un user, potrivit unor documente judiciare recent desecretizate.

  Eugene Zarashaw este unul dintre ingineri. Profilul său de LinkedIn spune că este director de inginerie la Meta și că lucrează acolo de aproape nouă ani. Cel de-al doilea se numește Steven Elia, iar pe LinkedIn este descris ca fiind un director de inginerie software, care a lucrat 11 ani la Facebook.

  Cei doi ingineri au fost interogați în instanță, în cadrul unui proces cu privire la confidențialitatea consumatorilor în scandalul Cambridge Analytica din 2018, conform BusinessInsider. Un expert tehnic desemnat de instanță, care a încercat să afle ce informații despre utilizatori stochează Facebook și unde sunt păstrate toate acestea, a condus interogatoriul respectiv.

  Expertul tehnic a întrebat cine de la Facebook ar putea să spună concret unde sunt stocate toate informațiile despre un singur utilizator. Eugene Zarashaw nu a putut oferi un răspuns satisfăcător.

  “Nu cred că există o persoană care să poată răspunde la această întrebare. Ar fi nevoie de o muncă în echipă semnificativă pentru a putea răspunde la această întrebare”.

  Răspunsul lui Eugene Zarashaw din instanță

  Mai mult decât atât, când a fost întrebat dacă datele și activitatea utilizatorilor sunt stocate în sistemele de publicitate, Steven Elia a afirmat că o singură persoană nu poate să cunoască toate aceste lucruri sau să fie suficient de familiarizată cu ele.

  Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru The Intercept că nu este surprinzător faptul că inginerii nu au știut unde sunt stocate toate datele unui singur utilizator în sistemele companiei. Tot acesta menționează că Meta face mereu progrese pentru a îndeplini condițiile și obligațiile privind confidențialitatea, inclusiv controale ample ale datelor.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...