More

  DNSC: Hackerii derulează o nouă campanie de fraudă online prin utilizarea identităţii vizuale a FedEx

  O nouă tentativă de fraudă online care încearcă să exploateze folosirea serviciilor de curierat în perioada reducerilor a fost descoperită de către experţii în securitate cibernetică din cadrul Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

  “Infractori cibernetici trimit potenţialelor victime un SMS în care îi anunţă că au câştigat un premiu, fără să dea detalii suplimentare. Mesajul conţine un link care, odată accesat (din curiozitate sau din dorinţa de a beneficia de un câştig rapid) redirecţionează către un site de #phishing. Site-ul copiază elementele de identitate vizuală ale serviciului de curierat #FedEx, pentru a oferi utilizatorului impresia că se află pe un canal de comunicare oficial al companiei. În realitate, dacă aruncăm o privire către denumirea domeniului care găzduieşte această schemă de phishing (globalpackoin[.]com) ne putem da seama instant că nu suntem pe site-ul FedEx şi că ar trebui să ne oprim înainte de a furniza date sensibile”, a scris DNSC, pe propria pagină de Facebook.

  În acest context, specialiştii îndeamnă utilizatorii de Internet la atenţie şi la analizarea cu atenţie a informaţiilor primite, înainte de a furniza date online.

  De asemenea, este de evitat accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate, provenite din surse necunoscute, furnizarea la cerere de date personale, financiare sau de autentificare, după accesarea unor adrese via SMS, e-mail sau platforme de mesagerie.

  “Nu uitaţi că nu puteţi câştiga un premiu la un concurs la care nu v-aţi înscris şi nu aţi participat!”, atenţionează experţii DNSC.

  În prezent, utilizatorii de Internet se pot “antrena” pentru a detecta şi evita ameninţările cibernetice în mediul online, pe site-ul https://sigurantaonline.ro. În plus, în cazul în care există pagube materiale, va trebui depusă o plângere la Poliţia Română şi, totodată, poate fi notificat DNSC, la numărul unic 1911 sau pe mail, la adresa alerts[@]dnsc.ro.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...