More

  Ce aduc nou modelele iPhone 14 şi noile ceasuri smart prezentate de Apple

  Apple a prezentat, miercuri, noua gamă de modele iPhone 14, dar şi trei noi ceasuri inteligente. Modelele iPhone 14 vor testa capacitatea Apple de a câştiga bani din baza de clienţi relativ bogată, care a continuat să cheltuie, în pofida inflaţiei în creştere, dar nu e imună la economia aflată în picaj, comentează Reuters, citat de News.ro.

  Specificaţiile iPhone 14

  Noul iPhone 14 are un ecran de 6,1 inch, iar iPhone 14 Plus e mai mare având 6,7 inch.

  Cele mai recente iPhone-uri dispun de o durată de viață mai lungă a bateriei.

  Noul iPhone 14 folosește același cip ca și modelul iPhone 13 Pro de anul trecut (A15), fiind pentru prima dată în ultimii ani când un cip de regăsește în noua linie de produse.

  Telefonul vine cu o cameră principală de 12 MP și senzori îmbunătățiți.

  iPhone 14 și iPhone 14 Pro sunt disponibile în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red.

  Cele mai recente iPhone-uri dispun de o durată de viață mai lungă a bateriei.

  Noul iPhone 14 folosește același cip ca și modelul iPhone 13 Pro de anul trecut (A15), fiind pentru prima dată în ultimii ani când un cip de regăsește în noua linie de produse.

  Telefonul vine cu o cameră principală de 12 MP și senzori îmbunătățiți.

  iPhone 14 și iPhone 14 Pro sunt disponibile în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red.

  Cea mai recentă gamă de iPhone-uri elimină necesitatea unei cartele SIM fizice și folosește în schimb o cartelă digitală, “e-SIM”.

  Cu această opțiune, pot fi stocate mai multe e-SIM-uri pe același dispozitiv, mai multe tipuri de abonament și telefonul poate avea mai multe numere. Apple a declarat că toate modelele de iPhone din SUA nu vor mai avea lăcașul SIM.

  În plus, Apple a dezvăluit funcția de conectivitate prin satelit, anunțată de mult timp, numită Emergency SOS via Satellite. Instrumentul este menit să ajute oamenii să comunice atunci când serviciul de telefonie mobilă nu funcționează. Compania a declarat că a proiectat și construit o tehnologie specifică, pentru ca dispozitivele iPhone 14 să se poată conecta la sateliți atunci când nu se află în apropierea unui turn terestru.

  Telefonul va putea fi îndreptat spre un satelit (localizat tot de dispozitiv), iar utilizatorii vor putea trimite și primi informații pentru a obține ajutor de urgență.

  Ce noutăți aduc ceasurile Apple

  Compania din Cupertino a prezentat, de asemenea, un trio de ceasuri Apple noi, inclusiv un nou model Watch Ultra, destinat sporturilor extreme şi scufundărilor.

  Ultra are o baterie mai mare, pentru a rezista la evenimente precum triatlonul, şi o mai bună impermeabilitate şi rezistenţă la temperatură, pentru a funcţiona în aer liber, precum şi o urmărire GPS mai bună pentru sport.

  Tim Cook a prezentat miercuri și Apple Watch Series 8.

  La fel ca versiunile anterioare ale ceasului inteligent Apple, produsul este menit să-i motiveze pe utilizatori să rămână activi și în formă.

  Noul Apple Watch Series 8 va fi capabil să detecteze când un utilizator a fost implicat într-un accident de mașină, potrivit lui Ron Huang, vicepreședinte al departamentului Sensing & Connectivity din cadrul Apple, citat de Mediafax.

  În timpul evenimentului Apple, acesta a declarat că firma a petrecut ani de zile studiind accidentele de mașină, inclusiv coliziunile frontale, laterale, din spate și răsturnările.

  Dispozitivul poate detecta “momentul precis al impactului” și poate fi folosit în cele mai populare tipuri de vehicule, potrivit lui Huang.

  Noul ceas din Seria 8 are şi un senzor de temperatură, care va funcţiona împreună cu aplicaţia de urmărire a menstruaţiei lansată anterior, pentru a detecta retroactiv când o persoană a început să ovuleze.

  Apple a dezvăluit actualizări pentru Apple Watch SE, modelul mai accesibil de ceas. Acesta are aceeași tehnologie de detectare a accidentelor și sistemul de operare WatchOS 9, dar un preț de pornire mai mic.

  Ce preţuri au noile produse Apple

  Prețul iPhone 14 va începe de la 799 de dolari, ceea ce reprezintă același preț de pornire ca și iPhone 13 de anul trecut, dar cu toate noile caracteristici.

  Modelul mai mare iPhone 14 Plus va costa începând de la 899 de dolari.

  Cea mai recentă generație de AirPods Pro de la Apple va fi disponibilă la prețul de 249 de dolari începând cu 9 septembrie.

  Noul Apple Watch Series 8 va costa 399 de dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul cu telefonie mobilă.

  SE pleacă de la 249 de dolari pentru modelele cu GPS și 299 de dolari pentru modelele cu telefonie mobilă.

  Noul Apple Watch Ultra costă 799 de dolari şi va fi disponibil pe 23 septembrie.

  Acţiunile Apple au crescut cu 0,3% la aproximativ jumătate de oră de la prezentare.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...