More

    Ministrul Educației: Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum

    Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres, în cadrul evenimentului “România Viitorului” organizat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la Universitatea Politehnica Bucureşti.

    „Încă din acest an este cunoscut că, bazate pe prevederile proiectului Legii învăţământului preuniversitar, cel puţin 50% trunchi comun, 20% specializare, până la 30% curriculum la dispoziţia şcolii, vor fi revizuite şi aprobate în luna octombrie, cel mai târziu în noiembrie, planurile-cadru de liceu şi puternic revizuite cele de gimnaziu şi primar. Prin această revizuire vreau să vă spun că orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi ore pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ. Mai apoi, la Bacalaureat vom testa într-o manieră foarte serioasă competenţele digitale. Fără competenţe digitale niciunul dintre tineri nu va putea avea acea înzestrare pentru a reuşi într-o societate a viitorului”

    Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

    El a spus că viitorul educaţiei va fi unul digital şi a menţionat că va semna în curând un parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru susţinerea educaţiei digitale.

    “Ne dorim sau nu ne dorim, ne place sau nu ne place viitorul educaţiei va fi unul digital. (…) Vom semna, am discutat cu domnul ministru Burduja, în curând şi un parteneriat pentru susţinerea educaţiei digitale. Cele două ministere plus organizaţii nonguvernamentale care au preocupări şi rezultate în domeniu”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

    Plaftorma româniaviitorului.ro care conectează organizaţiile de cercetare cu mediul privat românesc a devenit funcțională de marți

    În cadrul aceluiași eveniment, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că cercetarea fundamentală are rolul ei, dar este foarte important ca “rodul” acesteia să se manifeste în economia reală, să genereze dezvoltare, locuri de muncă, salarii mai mari, dar şi un trai mai bun pentru români.

    Burduja a anunţat că de marţi este funcţională plaftorma româniaviitorului.ro care conectează organizaţiile de cercetare cu mediul privat românesc.

    „Cercetarea fundamentală are şi ea rolul ei, dar este foarte important ca rodul cercetării, rodul minţilor strălucite româneşti să se manifeste în economia reală, să genereze dezvoltare, locuri de muncă, salarii mai mari, un trai mai bun pentru toţi românii. Acest eveniment, ‘România viitorului’, nu este un cadrul singular, el continuă (…) în mediul online printr-o platformă digitală pe care o lansăm astăzi – Platforma româniaviitorului.ro, care practic conectează organizaţiile de cercetare cu mediul privat românesc. Ideea ne-a venit discutând cu fiecare parte, cu fiecare în parte. Pe de o parte, institutele de cercetare ne spuneau că nu ştiu exact ce îşi doreşte mediul privat, ce nevoie are, ce teme de cercetare să abordeze. Pe de altă parte, mediul privat uneori se întreabă – dar ce se cercetează în institutele româneşti? (…) Avem de azi înainte o platformă prin care aceste colaborări să continue să se extindă, să se consolideze”

    Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
    Gabriel Zamfir

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...