Se lansează pesemne.ro, prima platformă digital-interactivă din România pentru persoanele cu deficienţe de auz

0
237

Asociaţia Zi de Bine în colaborare cu Asociaţia 321Sport lansează Pesemne.ro, prima platformă digital-interactivă din România pentru persoanele cu deficienţe de auz.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Zi de Bine, Pesemne.ro va fi prima bază de date video de limbaj al semnelor din România ce va funcţiona ca un dicţionar video de cuvinte şi expresii care să ajute rapid la construirea de fraze conversaţionale. Platforma va grupa cele mai importante 1.000 de cuvinte. Pentru fiecare cuvânt se va înregistra un scurt video, care va reprezenta traducerea acestuia limbaj mimico-gestual.

La nivel mondial, peste 360 de milioane de oameni au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, mai exact 5% dintre aceştia. În România, în prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei fiind copii, iar în următorii cinci ani se anticipează o creştere considerabilă, precizează sursa citată.

Partenerii Asociaţiei Zi de Bine – Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank – vor oferi 38.000 de euro pentru realizarea proiectului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here