More

  Samsung își informează clienții cu privire la o încălcare a securității datelor

  Compania sud-coreeană, Samsung, a făcut în urmă cu câteva zile o declarație pentru utilizatorii săi, cu privire la o încălcare a securității datelor personale ale clienților americani de la sfârșitul lunii iulie.

  Un incident de securitate cibernetică, descoperit pe 4 august, a dus la o încălcare a informațiilor personale, conform Mashable. Printre aceste date se numără “nume, informații de contact și demografice, date de naștere și informații de înregistrare a produselor”.

  Purtătorul de cuvânt al Samsung, Chris Langlois, a declarat prin e-mail pentru TechCrunch, că datele demografice se referă la informațiile despre clienți folosite pentru marketing și publicitate, dar nu a precizat ce tipuri de date sunt incluse.

  Aceasta este a doua oară când Samsung confirmă o încălcare a securității datelor în acest an. În martie, compania a recunoscut că grupul de hackeri Lapsus$, același grup care s-a infiltrat în alte companii mari precum Nvidia, Microsoft și T-Mobile, a obținut și a divulgat aproape 200 GB de date confidențiale.

  Samsung și-a asigurat clienții că, din fericire, încălcarea nu a avut un impact asupra numerelor de securitate socială sau datelor cardurilor de credit stocate în sistem. Totuși, în cazul în care un utilizator a primit notificarea specială, atunci înseamnă că datele sale au fost implicate în această încălcare a securității.

  Cu toate acestea, compania nu a vrut să dezvăluie numărul de victime și dispozitive afectate.

  Samsung a precizat că a luat măsuri pentru a-și securiza sistemele și că a apelat la o firmă terță de securitate cibernetică anonimă.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...