More

  Samsung își informează clienții cu privire la o încălcare a securității datelor

  Compania sud-coreeană, Samsung, a făcut în urmă cu câteva zile o declarație pentru utilizatorii săi, cu privire la o încălcare a securității datelor personale ale clienților americani de la sfârșitul lunii iulie.

  Un incident de securitate cibernetică, descoperit pe 4 august, a dus la o încălcare a informațiilor personale, conform Mashable. Printre aceste date se numără “nume, informații de contact și demografice, date de naștere și informații de înregistrare a produselor”.

  Purtătorul de cuvânt al Samsung, Chris Langlois, a declarat prin e-mail pentru TechCrunch, că datele demografice se referă la informațiile despre clienți folosite pentru marketing și publicitate, dar nu a precizat ce tipuri de date sunt incluse.

  Aceasta este a doua oară când Samsung confirmă o încălcare a securității datelor în acest an. În martie, compania a recunoscut că grupul de hackeri Lapsus$, același grup care s-a infiltrat în alte companii mari precum Nvidia, Microsoft și T-Mobile, a obținut și a divulgat aproape 200 GB de date confidențiale.

  Samsung și-a asigurat clienții că, din fericire, încălcarea nu a avut un impact asupra numerelor de securitate socială sau datelor cardurilor de credit stocate în sistem. Totuși, în cazul în care un utilizator a primit notificarea specială, atunci înseamnă că datele sale au fost implicate în această încălcare a securității.

  Cu toate acestea, compania nu a vrut să dezvăluie numărul de victime și dispozitive afectate.

  Samsung a precizat că a luat măsuri pentru a-și securiza sistemele și că a apelat la o firmă terță de securitate cibernetică anonimă.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...