Platformele britanice de criptomonede obligate să raporteze suspiciunile de încălcare a sacțiunilor

0
173

Platformele britanice de criptomonede trebuie să raporteze autorităților orice suspiciune de încălcare a sancțiunilor, în conformitate cu noile norme introduse, pe motiv că Bitcoin și alte criptomonede pot fi folosite pentru a evita restricțiile economice impuse Federației Ruse ca răspuns la invazia acesteia asupra Ucrainei.

Noile norme, stabilite de Biroul de Implementare a Sancțiunilor Financiare al Trezoreriei din Marea Britanie, stipulează că exchange-urile crypto comit o infracțiune penală dacă nu raportează clienții sancționați, conform The Guardian.

Totodată, bursele de criptomonede din Regatul Unit trebuie să acționeze imediat dacă suspectează că unul dintre clienții lor se află sub incidența unor sancțiuni, sau dacă suspectează o încălcare a sancțiunilor.

Sancțiunile financiare impuse persoanelor și companiilor asociate cu regimul lui Vladimir Putin au fost printre cele mai importante reacții ale Marii Britanii la invazia din Ucraina.

Anna Bradshaw, partener la Peters & Peters, o firmă de avocatură din Londra, a declarat că hotărârea Marii Britanii este “în concordanță cu extinderea generală a reglementărilor privind serviciile financiare și combaterea criminalității financiare în sectorul crypto”. Tot Bradshaw a menționat că activile virtuale trebuie tratate ca orice alt tip de active, mai ales cu scopul înghețării acestora ca urmare a sancțiunilor.

Activitățile crypto sunt mult mai greu de monitorizat și de controlat, la nivel general, motiv pentru care SUA, Regatul Unit și Europa au luat o serie de măsuri de urgență.

Reprezentanți ai Casei Albe și ai Trezoreriei SUA au cerut burselor de criptomonede să înceteze activitatea în Rusia, la scurt după începerea invaziei.

În martie, autoritățile de reglementare financiară din Regatul Unit au emis o declarație comună prin care au confirmat că activele crypto intră sub incidența normelor privind sancțiunile financiare.

UE a interzis, de asemenea, tranzacțiile crypto la scară largă cu Rusia.

Sancțiunile financiare și economice menite să descurajeze Federația Rusă din a continua războiul din Ucraina se înmulțesc pe fiecare lună, iar criptomedele nu reprezintă o excepție de la regulă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here