More

  Meta cumpără un start-up din Berlin pentru a îmbunătăți realitatea virtuală

  Compania mamă a Facebook, Meta, a achiziționat Lofelt, un startup berlinez a cărui tehnologie urmărește să reproducă iluzia atingerii în realitatea virtuală.

  Achiziția a fost finalizată în urmă cu câteva săptămâni, dar abia vineri s-a anunțat în mod oficial, informează The Wall Street Journal.

  Conform unui document financiar din iunie, Meta este unicul acționar al Lofelt. Înainte de tranzacție, Lofelt a strâns aproximativ 10 milioane de euro în fonduri și avea o echipă de aproximativ 25 de angajați. Alte detalii cu privire la contract nu au fost făcute publice.

  Lofelt este specializată în tehnologia haptică, care poate reproduce iluzia atingerii într-un cadru virtual prin intermediul forțelor sau vibrațiilor generate de un dispozitiv hardware, precum un smartphone sau un controler de consolă de jocuri video.

  Meta ar putea construi dispozitive, cu ajutorul tehnologiei oferite de Lofelt, care să le permite utilizatorilor o iluzie și mai atrăgătoare în lumea virtuală (metavers), unde pot interacționa unii cu alții.

  Mark Zuckerberg, șeful Meta, este de părere că, pe viitor, vor apărea obiecte și lucruri menite să sporească experiența userilor.

  “Am făcut deja un experiment cu mănuși haptice în care, dacă atingi un obiect digital sau dacă scapi mingea dintr-o mână în cealaltă, poți simți fizic mingea în mână. Și asta este destul de tare.”

  Declarație făcută de Mark Zuckerberg la podcastul lui Joe Rogan

  Înainte de a fi achiziționată de Meta, Lofelt a anunțat că lucrează cu Qualcomm Inc. pentru a îmbunătăți tehnologia haptică pe dispozitivele care rulează sistemul de operare mobil Android de la Google.

  Meta și Qualcomm au anunțat vineri un parteneriat cu scopul de a construi grupuri de circuite integrate personalizate sau pe scurt, chipset-uri, pentru “viitoarele căști VR și alte dispozitive”, a declarat Zuckerberg într-un comunicat.

  Viitorul companiei de social media se bazează pe lumea virtuală și pe metavers.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...