More

  Hackerii de la Anonymus au preluat controlul asupra taxiurilor Yandex și au paralizat traficul din Moscova

  Hackerii din gruparea Anonymus au preluat controlul celei mai mari firme de taxi din Rusia și au reușit să le comande șoferilor să meargă toți, deodată, în același loc, relatează Daily Star.

  Potrivit rapoartelor Twitter, hackerii au manipulat aplicația Yandex Taxi și au comandat fiecare taxi disponibil să vină în același loc, în același timp.

  Strada, cunoscută sub numele de Kutuzov Prospect din Moscova, a fost blocată ore întregi, deoarece șoferii de taxi nu au putut să iasă din zonă.

  Nu se știe exact cine s-a aflat în spatele atacului, dar blocajul a fost provocat în fața unei clădiri din epoca stalinistă, Hotel Ukraine.

  Acest lucru i-a determinat pe unii să sugereze că ar putea fi legat de conflictul Rusia-Ucraina. Anonymous a revendicat acțiunea ca parte a „OpRussia”, dar rolul lor este neconfirmat.

  Un purtător de cuvânt al companiei de taxi a declarat pentru Southfront că serviciul de securitate a oprit prompt încercările de a acumula artificial mașini. Șoferii au petrecut aproximativ 40 de minute în trafic din cauza comenzilor false. Problema despăgubirilor va fi rezolvată în viitorul foarte apropiat.

  Aceștia au adăugat că „algoritmul pentru detectarea și prevenirea unor astfel de atacuri a fost deja îmbunătățit” pentru a ajuta la prevenirea viitoarelor atacuri de acest fel.

  Deși acest „hack” a avut loc folosind aplicația Yandex, evidențiază pericolele pe care le-ar putea prezenta hackerii odată ce mașinile cu conducere autonomă devin realitate.

  Yandex este cunoscut drept „Google al Rusiei”, iar Yandex Taxi este o componentă a companiei care operează în mai mult de 1000 de orașe din Rusia și din alte țări.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...