More

  Microsoft a descoperit o vulnerabilitate a aplicației TikTok ce putea lăsa conturile utilizatorilor expuse

  O vulnerabilitate gravă în aplicația TikTok pentru Android, care ar fi putut permite preluarea de conturi cu un singur clic, a fost descoperită de cercetătorii de securitate de la Microsoft în urmă cu câteva zile, conform Forbes.

  Vulnerabilitatea, CVE-2022-28799, a fost evaluată la cota 8.8 (grad ridicat) de către Institutul Național de Standarde și Tehnologie din SUA, care consideră că aceasta îi permite “unui atacator să folosească o interfață JavaScript, atașată, pentru a prelua controlul cu un singur click”.

  Cum poate un atacator să acceze în mod iligitim contul unui utilizator printr-un singur clic? Victima trebuie să apese pe un link creat de atacator, care are în spate o secvență de erori puse cap la cap. În acest mod, victimă îi oferă, practic, hacker-ului acces la profilul de utilizator TikTok, la opțiunea de a publica videoclipuri și de a trimite mesaje, a dezvăluit Microsoft.

  Tot Microsoft menționează că “vulnerabilitatea permitea trecerea verificării deeplink a aplicației. Atacatorii puteau forța aplicația să încarce un URL arbitrar în WebView-ul aplicației”. Termenul de “deeplink” se referă la un anumit tip de link, prin care un utilizator este redirecționat instantaneu către un anumit punct de pe o pagină web similară sau un site web diferit, conform Cloudo3.

  Eroarea CVE-2022-28799 își merită gradul ridicat de pericol, întrucât aplicația TikTok a fost instalată pe dispozitive cu program de operare Android de 1,5 miliarde de ori la nivel global, astfel impactul putea fi unul uriaș.

  Cu toate acestea, vulnerabilitatea nu a fost exploatată de hackeri.

  Din fericire, cu ajutorul gigantului tehnologic, Microsoft, TikTok a reușit să soluționeze eroarea, în mod eficient, actualizând aplicația pe Android. Utilizatorii TikTok care o accesează prin Android sunt sfătuiți să verifice dacă aplicația lor a fost actualizată și dacă este protejată împotriva acestei probleme de securitate.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...